Av gyro UK

1 Sv-12 2016

Varför har HPs bärbara dator Spectre blivit teknikvärldens senaste eftersuktade produkt?

När folk börjar prata om hårdvara som människor, vet du att det handlar om något alldeles speciellt.

HPs senaste – och tunnaste någonsin – exklusiva dator inspirerar sådant språk. Design och sakkunnighet har kombinerats i en harmoni med prestanda och syfte. Resultatet? En ny produkt som hamnar överst på önskelistan.

Den sexigaste Windows-datorn du kan tänka dig Wired

Spectre har tagit datordesign till en helt ny oemotståndlig nivå. Men som vi alla vet så handlar det inte bara om utseendet. Den 10,4 mm tunna chassit i aluminium och kolfiber väger ultraportabla 1,16 kg och rymmer en Intel® Core™ i5- eller i7-processor för bästa prestanda.

TechRadar konstaterar att dessa processorer är “ett snäpp bättre än Intel Core M-drivna MacBook… Du kanske tror att det inte går att bygga en ultratunn dator utan att kompromissa. Men då har du fel. Det är i alla fall slutsatsen efter recensionen av HPs Spectre 13 med prestanda i toppklass.”

HP slår Apple på deras hemmaplan TECH INSIDER

Recensionen fortsätter med att berömma Spectres ”underbara” och ”taktila” fullstora tangentbord med 1,3 mm djupa knapptryck som är ”långt mer givande än MacBook 12:s tangentbord… Och glöm inte att Spectre 13 ger dig hela två Thunderbolt 3-portar och en USB-C-port.”

Den vackraste dator du någonsin sett InStyle

Bara se på skärmen som går nästan ända ut i kanten och ”svävar över tangentbordet på två halvmånar som magiskt flyter in i Ultrabook-datorns slanka form… HP Spectre är helt enkelt skitsnygg.” Återigen, TechRadars ord, inte våra.

Spectre är dessutom väldigt cool – i ordets alla bemärkelser. Den har ett banbrytande övertryckskylsystem som ger processorerna bästa arbetstemperatur. Och undersidan av kolfiber gör så att ännu mindre värme överförs till ditt knä. Det är en liten detalj som visar varför Spectre är så speciell. Recensenterna på LAPTOP sammanfattar det:

”HPs Spectre är helt unik”