Skapa ditt eget recept på framgång

Av Estefania Suarez

31 Sv-07 2015

Biz-Tech-News-Mobile.png

Steg 1. Motivation.

Den så kallade ”balansen i arbetslivet” är förlegad. Den har ersatts av det ”flexibla arbetslivet”. Varför? Enligt de experter som skriver om ämnet beror det på att vi har övergett idén om att hitta en balans mellan privatlivet och arbetslivet, för att i stället leta efter sätt att kombinera dem i perfekt harmoni.

Det låter rimligt. Balans i arbetslivet har alltid varit en önskedröm för den ambitiöse alfaentreprenören. Det flexibla arbetslivet är däremot möjligt, tack vare den teknik som nu står till vårt förfogande. Men det kräver en viss skicklighet att få det att fungera.

En annorlunda normalitet

Det flexibla arbetslivet handlar om att riva murarna mellan hemmet och kontoret. Du gör privata saker på jobbet och arbetsrelaterade saker hemma. Och viktigast av allt är att ingen – varken din partner, din chef, din kund eller din missunnsamma kollega – blir förvånad.

Den anställdes prestationer mäts inte längre i hur många timmar man spenderar vid skrivbordet, utan hur mycket man faktiskt får gjort, dvs. produktiviteten.

Varje kontor eller chef som på allvar tror på ett flexibelt arbetsliv måste lära sig att lita på sina anställda. Och de anställda måste ha den emotionella intelligens – och det egenintresse – som krävs för att leva upp till förtroendet och leverera det som förväntas av dem. Och lite till.

Ur en organisatorisk synvinkel handlar det om sunt förnuft. Med tanke på all den teknik individer har i sin ägo, kommer ingen att kunna avskärma sig från sina privatliv under åtta timmar i sträck. En arbetsgivare som tror att något sådant är möjligt är naiv och famlar i mörkret.

Eftersom emotionell intelligens (självdisciplin, självinsikt och empati) är nödvändigt för att skapa ett välfungerande flexibelt arbetsliv bör vi fråga oss vilket som är det bästa sättet att åstadkomma det på. Som nämnts tidigare är din motivation en av huvudpelarna.

Gör mer av det du älskar

Det leder till frågan: vad motiverar dig? Om du kan säga följande tre saker om någon aspekt av ditt arbete, eller t.o.m. om arbetet i sin helhet om du har tur, kan man rimligen påstå att jobbet motiverar dig:

  • Du ser fram emot att göra det
  • Du känner dig upplivad när du gör det
  • Du tycker om att prata om det och lyser upp när du gör det

Så när du har kommit fram till vad ”det” är (och det kan mycket väl vara mer än en sak) är det dags att se till så att du gör mer av det genom att anpassa ditt jobb efter det.

”Job sculpting” – att forma arbetslivet efter dina behov – är bra för såväl företaget som de anställda. Att anpassa medarbetarnas uppgifter efter vad som motiverar dem kan öka arbetsmoralen, lojaliteten och produktiviteten.

Job sculpting handlar om nyanser. Fundera på om det finns något du kan göra mindre av eller undvika genom att flytta över det på någon som tycker om att göra det. Är det möjligt att ändra på de saker du inte tycker om att göra så att de blir mer motiverande? Finns det uppgifter du kan lägga till i din roll för att öka din motivation? Du vet vad som gör dig lycklig. Det är upp till dig att förändra ditt arbete så att det involverar mer av det som motiverar dig.

Behåll motivationen

Nästa utmaning är att behålla motivationen. Det är lätt att tröttna. Här är några tips på hur du håller motivationen uppe ...

Var medveten om dina framsteg. Ångra ingenting. Se varje misstag som en lärdom.

Behåll fokus på din strategi. Fastna inte i detaljer. Visualisera framtiden och se helheten. Skriv ned dina mål och fråga dig själv regelbundet om det du gör tar dig närmare dessa mål.

Motionera. Det är inte bara bra för din hälsa och för att minska stress och återuppliva kroppen, det är även en sorts personlig utveckling. Men se till att ägna dig åt en träningsform som du tycker är rolig och som motiverar dig, och inte åt den typ att träning du tycker att du borde ägna dig åt. Det vore samma sak som att göra fel sorts jobb.

Spendera tid med vänner och familj. Ge inte upp din hobby. Att ta en mental paus från arbetets utmaningar – hur spännande du än tycker att de är – är livsviktigt. Och det ger dig perspektiv så att du kan återvända med förnyade krafter.

Var öppensinnad. Välkomna nya upplevelser. Och ta steget ut ur din trygghetszon. Du kommer att bli förvånad över var du kan hitta ny inspiration och motivation.

Var modig. Stanna inte kvar på en arbetsplats du inte tror på. Om du inte kan se någon framtid där bör du fråga dig om det är rätt plats för dig. Att inte känna sig värdesatt är en av de främsta anledningarna till bristande motivation.

Men om du kan känna dig stolt över organisationen du arbetar för och utföra ett bra, tillfredsställande jobb i en omgivning som tar tillvara på dina färdigheter och hjälper dig att uppnå din potential så kan du känna dig nöjd. Ähm ... skulle du kunna tala om för mig vad den arbetsplatsen heter? Det stannar mellan oss, såklart.