Oumbärlig teknik för ett verkligt flexibelt arbetsliv

Arbeta med de bästa verktygen på marknaden för mobilt arbete.

Att uppnå ett <flexibelt arbetsliv> överträffar pengar, uppskattning och självständighet vad gäller framgång i arbetslivet. Det framgår av den här rapporten från Accenture, som även avslöjade att 70 % av anställda anser att tekniken gör att man tar med jobbet hem. Men är det något dåligt? Inte nödvändigtvis.

Achieving a <work life blend> beats money, recognition and autonomy when it comes to defining career success. That’s according to this report by Accenture, which also revealed that 70% of workers feel technology brings work into their personal lives. But is this is a bad thing? Not necessarily.

Eftersom vi vill ha ett fritt, flexibelt och självförverkligande liv, måste vi även riva murarna mellan vårt arbetsliv och vårt privatliv. Jobbet är en oundviklig del av vår vardag (i alla fall för de flesta), och vi bör inte vara rädda för att låta det avvika från 9–5-ramen. Nu kan vi själva göra upp ett arbetsschema som passar oss. Och det är möjligt tack vare tekniken.

Allt eftersom företag blir mer öppna för att erbjuda flexibla arbetstider och frivillig kontorstid, anpassar sig tekniken efter dessa behov. Vi kan bara uppnå ett optimalt flexibelt arbetsliv om vi har tillgång till säkra och uppkopplingsbara verktyg som gör processen sömlös. För dig som vill ändra ditt sätt att arbeta och leva följer här en lista över de tio senaste verktygen, teknikerna och programmen som befriar dig från traditionella och förlegade arbetsmetoder.

Mobil teknik

För att kunna arbeta fritt och flexibelt från valfri plats måste du utrusta dig med rätt mobil teknik som gör det möjligt att skapa och samarbeta med dina kollegor eller kunder på ett sömlöst och säkert sätt. Högpresterande bärbara datorer blir lättare, handhållna enheter mer kraftfulla och hybridenheter bidrar till att avlasta genom att vi behöver färre prylar. Den mobila tekniken hjälper oss att hålla oss uppkopplade, kommunicera och slutföra vårt arbete utan avbrott.

Läs mer

Mobil kommunikation

Slack är en av världens mest populära plattformar för affärskommunikation, och med all rätt. Den är intuitiv, lätt att använda och hjälper dig att organisera alla aspekter av arbetsgruppens kommunikation i tydliga projektkanaler så att du och dina kollegor kan hålla rätt kurs under dagen. Dessutom är det enkelt och säkert att dela filer, och du kan lägga till kommentarer och flaggor. Kan den ersätta e-post? Plattformen har 2 miljoner användare och växer snabbt, så det är mer än möjligt.

Tack vare Skype för företag hör personliga möten till det förflutna. Nu kan du samarbeta med upp till 250 personer från en enda enhet. Det är integrerat med Microsoft Office, så att du kan planera möten, starta konversationer i Word och PowerPoint och chatta på ett säkert sätt. Alla konversationer på Skype för företag skyddas med verifiering och kryptering.

Mobilt samarbete

Evernote är ett program för samarbete över olika plattformar där du kan göra anteckningar, samla information, skapa projektlistor, utbyta idéer och organisera arbetsflöden snabbt och säkert online. . Det är perfekt för att se till så att alla är uppdaterade om arbetets gång.

Todoist är en Chrome-baserad uppgiftshanterare som hjälper dig att utföra vardagliga uppgifter snabbare och enklare. Lägg in påminnelser, samarbeta med andra på olika enheter och få tillgång till dina uppgifter varifrån som helst på din mobiltelefon, dator eller surfplatta.

SpeedDial 2 hjälper dig att få mer arbete gjort på kortare tid genom att ersätta ny flik-funktionen i Chrome. Det är gratis och snabbare än traditionella processer för ny flik, och du har enkel åtkomst till dina mest besökta webbplatser, bokmärken och webbhistorik.

Med Skitch från Evernote kan du fånga, markera och dela innehållet på din skärm på ett ögonblick, vilket gör det enklare att se vad din kollega på andra sidan jorden pratar om. Att vänta på att en JPEG-bilaga laddas upp eller ned från din e-post hör nu till det förflutna.

LastPass gör livet lättare genom att komma ihåg dina lösenord åt dig. Det är en praktisk och säker lösenordshanterare som gör att du slipper oroa dig för att bli utelåst från plattformar och förlora åtkomsten till ditt arbete.

Dagens teknik, verktyg och program innebär att det flexibla arbetslivet är mer tillgängligt än någonsin. Nu kan du hålla dig uppkopplad, känna dig säker och njuta av friheten att skapa och samarbeta när som helst och var du än befinner dig i världen.

Källor: