Av gyro UK

1 Sv-12 2016

Head to Head – HP EliteBook Folio

Vi gav en känd teknikvideobloggare en HP EliteBook Folio att recensera. Han har inte lämnat tillbaka den ännu.

När vi bad Lewis Hilsenteger från Unbox Therapy att ge oss sin syn på världens tunnaste och lättaste bärbara företagsdator var han mer än villig att recensera seriös affärsteknik med sin lättsamma stil. Med ”seriös” menar vi 6:e generationens Intel® Core™ m7 vPro™ processor, PCle-SSD-diskar, 8GB minne och förvånansvärt lång batterilivslängd. Och det är bara början …

12.4 mm tunn och väger mindre än 1 kg

CNET gjorde en fördelaktig jämförelse med Apple och säger att EliteBook Folio ”kombinerar de bästa delarna av Apples 12-tums MacBook med mer värde för pengarna och fler valmöjligheter…Den använder processorer från Intels senaste Core™ M-serie, men till skillnad från MacBook använder HP den snabbaste versionen, Core m7, i den enklaste modellen.” I testerna var ”Intel® Core™ m7 processor snabbare än Apple- och Samsung-system med processorerna Core m5 och Core m3.”

Hållbarhet matchas av form och funktioner. Med en tjocklek på 12,4 mm och vikt under 1 kg är detta en dator du kan ta med dig överallt. Med pianogångjärnen kan du vika ut den helt, så du kan dela med dig av det du har på skärmen, och teknik från Bang & Olufsen ger utmärkt ljud. Så den är perfekt för möten.

Lew älskar tangentbordet. Det har utvecklats för samarbete och kommunikation – du kan besvara samtal med en knapptryckning. Och videosamtalen blir bättre med en 720p-kamera som visar dig i HD-kvalitet för resten av världen.

Du kan dessutom säga farväl till lösenord tack vare Elitebook Folios ansiktsigenkänningsteknik: en infraröd kamera som fungerar med ”Windows Hello”

Men den andra datorn han skulle recensera då? Vill du veta vad Lewis tyckte om den får du se på videon.

*Intel, Intel-logotypen, Intel Core, Intel vPro, Core Inside och vPro Inside är varumärken som tillhör Intel Corporation i USA och andra länder.