Form möter funktion

Windows 10 Pro tar din verksamhet på allvar.

”Form följer funktion” är en flera decennier gammal designprincip. Men tack vare den tekniska utvecklingen kan form och funktion nu förenas som aldrig förr. Nu kan du uppleva några av de bästa och snyggaste teknikprylarna någonsin, och det kommer bara att bli bättre.

Form – vikten av ett gott hantverk

Teknikens utseende och känsla har en stor inverkan på vår motivation, produktivitet och arbetets kvalitet. En exklusivare enhet, där kvaliteten avspeglar sig i allting från processorhastigheten till skärmens kvalitet och den fjäderlätta vikten skapar en ojämförbar upplevelse.

Funktion – vikten av bra design

Väl genomtänkt design och förenklad teknik kan effektivisera din arbetsdag. Från känslan av borstat aluminium mot dina fingertoppar till skärmar som öppnar sig i 360° eller appar som startas med hjälp av en varsamt utplacerad knapp – högpresterande, användarvänliga verktyg har aldrig sett bättre ut.

Nutidens underverk och vad som kommer näst

Människor har insett att man inte behöver välja mellan form och funktion. En snygg bärbar dator kan vara ett riktigt kraftpaket, och en kraftfull bärbar dator behöver inte se ut som ett klumpigt plastföremål. Sortimentet HP Elite leder ligan, med sina otroligt eleganta, lätta och supersäkra enheter, tack vare inbyggda funktioner och Windows 10 Pro1. Frågan vi ställer oss är vad som kommer härnäst. Här är några förutsägelser:

1. Trådlöst

Framsteg inom trådlös teknologi har gjort att vi blivit av med sladdar, uttag och till och med våra fickor. Även om Apples beslut att göra sig av med hörlursuttaget inte uppskattas av alla, är det ett tecken på att den trådlösa revolutionen har börjat. När sladdarna försvinner har designers goda förutsättningar att skapa snygga och imponerande enheter som kommer att vara till hjälp för framtidens arbetskraft, var den än befinner sig.

2. Virtuell verklighet

Tack vare framsteg inom virtuell verklighet kan man skapa en känsla av att man befinner sig i samma rum som någon som befinner sig hundratals mil bort. Det kan göra en otrolig skillnad för hur vi skapar, samarbetar och kommunicerar inom en snar framtid. Företag kan bli mer produktiva när affärspartner som befinner sig långt bort kan mötas ansikte mot ansikte, yrkesverksamma kan förbättra sina färdigheter med omslutande ytterligare utbildning och anställda kan delta i branschevenemang på ett mycket mer kostnadseffektivt sätt.

3. Artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) håller redan på att förändra vårt sätt att göra affärer med algoritmiska algoritmbaserade inköpsverktyg, förutsägelse av trender och responsiv programvara för arbetsflödeshantering. Men när robotteknik blir vardagsmat (och det kommer den att bli) kommer den att revolutionera arbetsplatsen. Det låter mer som science fiction än som vetenskap, men Microsoft HoloLens är redan här. Den första fristående, holografiska datorn gör det möjligt att interagera med digitalt innehåll och hologram. Det innebär att robotassistenter och kundtjänstmedarbetare står näst på tur. Frank Lansink, europeisk VD för IPsoft, ett företag som utvecklar digital arbetskraftteknik, förutspår att AI kommer att ersätta 9 % av den globala arbetskraften.

Men alla behöver inte oroa sig för att maskiner ska ta över än. AI är fortfarande långt ifrån att kunna reproducera det kreativa tänkande som behövs för att fatta viktiga affärsbeslut.

4. Mobilt

Framtidens kontor kommer att vara mer mobilt än vad vi kan föreställa oss. Fasta platser kommer att ersättas av flexibla arbetsplatser i takt med att framtidens enheter blir allt lättare och mer bärbara än vad de redan är idag. Utmaningen kommer att vara att se till så att kraft och funktionalitet ryms i en mindre och snyggare design.

20 % av de anställda på Epicenter i Stockholm har låtit sätta in chip i sina händer Bloomberg

5. Kroppsnära teknik

Kroppsnära teknik som aktivitetsarmband är vanliga i hemmet och börjar även bli vanliga på arbetsplatsen, i och med att företag intar en aktiv roll i att främja de anställdas hälsa och välmående och minska deras stressnivå. Vid sidan av aktivitetsarmband finns det annan datainsamlande kroppsnära teknik som hjälper arbetare att bli mer effektiva.

20 % av de anställda på Epicenter i Stockholm har låtit sätta in chip i sina händer så att det ska gå snabbare att komma in på kontoret, ställa in larmsystemet, få bonuspoäng i matbutiken och komma in på gymmet.

På Tesco i Irland har anställda inom distribution fått armband som spårar produkters rörelser inom lagerlokalen på upp till 16 km, vilket eliminerar behovet av skrivskivor och hjälper chefer att kontrollera slutförandetider.

Gränserna har redan börjat suddas ut mellan mobila enheter och deras stationära motsvarigheter med produkter som HP Elite x3.

6. Uppkopplat

Distansarbete kommer att utvidga kontoret bortom människors hem. Tekniken kommer att bli sömlös och säker för att garantera att det inte uppstår avbrott i vårt arbete och vår kommunikation. Gränserna har redan börjat suddas ut mellan mobila enheter och deras stationära motsvarigheter, med produkter som HP Elite x3 som har samma prestanda som en PC och samma eleganta design som en mobil enhet.

Vi presenterar sortimentet HP Elite

HP har en passion för att kontinuerligt utveckla och omforma produkter som tänjer på gränserna inom teknik och design. Alla Elite-enheter har en gemensam uppsättning kärnegenskaper: ingenjörskonst som införlivar förstklassiga material i varje steg i processen, innovativ teknik och äkta hållbarhet, toppmodern säkerhet och de allra senaste programmen, inklusive Windows 10 Pro2. Här är några av dem:

EliteBook Folio – världens tunnaste och lättaste bärbara företagsdator3

EliteBook x360 – den tunnaste säkraste affärskonvertiblaomvandlingsbara datorn för företag4

Elite x2 – 2-i-1 som väger mindre än 1 kg och kan lutas och ställas i valfri vinkel

Elite x3 – en 3-i-1-enhet som använder en Snapdragon 820-processor som ger den kraften hos

HP Device as a Service (DaaS):

Oavsett vilka tekniska framsteg som görs, kommer det mest kostnadseffektiva sättet att äga de senaste enheterna på att förbli detsamma. DaaS ger dig tillgång till HP:s senaste enheter och hjälper dig att leverera bättre affärsresultat tack vare möjligheten att övervaka och förbättra deras prestanda.

Läs mer.

Se mer på hp.com

1,2Alla funktioner är inte tillgängliga i alla utgåvor eller versioner av Windows. Systemen kan kräva uppgraderad och/eller separat maskinvarahårdvara, drivrutiner och/eller programvara för att du ska kunna dra nytta av alla Windows-funktioner. Automatisk uppdatering av Windows 10 är alltid aktiverat. Avgifter från internetleverantören och ytterligare prestandakrav kan gälla för uppdateringar. Se http://www.microsoft.com

3Baserat på HP:s interna analys av bärbara datorer i företagsklassen från 4 januari 2016 med > 1 miljon enheter i årlig omsättning som har förinstallerad kryptering, verifiering, skydd mot skadlig programvara och skydd på BIOS-nivå, samt uppfyller MIL-STD 810G-tester med valfri dockning inklusive strömförsörjning.

4Bästa säkerheten, baserat på HP:s unika och omfattande säkerhetsfunktion utan extra kostnad, för leverantörer med en årlig omsättning på över 1 miljon den 1 december 2016 av HP Elite-datorer med Intel 7th Gen Intel® Core™-processorer, Intel®-integrerad grafik och Intel® WLAN. Tunnast baserat på jämförelse med konkurrenter med över 1 miljon enheter per år av konvertibla omvandlingsbara datorer utan avtagbar skärm, med Windows Pro OS och 6:e eller 7:e generationens Intel® vPro™-processorer från den 1 december 2016.

Det handlar om vad du föredrar …