Work life balance 2.0

Maak plaats voor een nieuwe en betere manier van werken dankzij mobiele technologie.

Vindt u het moeilijk om een goede balans te vinden tussen werk en privé? U bent niet alleen. In een onderzoek van Ernst & Young uit 2015 stelde een derde van alle professionals dat het vinden van een goede balans tussen werk en privé steeds lastiger wordt, met toegenomen verwachtingen en eisen binnen de werkplek die tot meer uren en het einde van de 40-urige werkweek leiden.

De eisen binnen de werkplek worden zeker niet minder, is er dan nog hoop voor hen die een goede balans tussen werk en privé zoeken? Wij denken van wel. Maar het is niet de balans tussen werk en privé zoals u die kent. Het is een nieuwe werkmethode, mogelijk gemaakt door mobiele technologie. Wij introduceren ‘Work life balance 2.0’ – de werk-privémix, binnenkort op een werkplek bij u in de buurt.

Het werk-privémixmodel erkent dat we onze professionele en persoonlijke levens niet langer kunnen scheiden. Buiten onze slaap besteden we gemiddeld 54% van onze tijd aan werk (8,9 uur per etmaal); een cijfer dat alleen maar toeneemt. Maar met een werk-privémixmodel zijn we vrij om te bepalen wanneer we werken en wanneer we aandacht aan persoonlijke kwesties besteden. Uw 9-5 ligt op straat, samen met uw bureau en stoel.

Het versmelten van onze professionele en persoonlijke levens lijkt tegen het idee van balans bereiken in te gaan. Maar in de praktijk geeft het ons de vrijheid hoe, waar en wanneer we willen werken. De vrijheid en flexibiliteit die we al jaren wilden. Dus, hoe bereikt u het perfecte punt dat de werk-privémix biedt? Benodigd zijn een vertrouwensvolle werkgever, de juiste technologie en een gezonde dosis motivatie.

Een betrouwbare werkgever

Een analyse door vacaturesite Timewise toonde recentelijk aan dat bijna de helft van de Engelse werkende bevolking flexibiliteit qua werkuren en locatie zoekt, terwijl dit in slechts 6,2% van de vacatures genoemd wordt.

Het lijkt of werken op afstand nog steeds last heeft van het stigma dat er thuis niet gewerkt wordt. Het is een achterhaalde opstelling die in direct conflict staat met een ander recent statistisch gegeven – 93% van de werknemers voelt zich thuis meer productief (Flexbanen). Het houdt ook geen rekening met afleiding en verstoringen op de werkplek. Bekijk deze lezing door Jason Fried voor meer inzicht waarom werk op 't werk niet werkt.

Als werkgevers toptalent willen aantrekken, moeten zij leren mensen op de eerste plaats te zetten en erop vertrouwen dat hun werknemers hun best doen. De vraag naar een werk-privémix neemt toe en de beste werkers zullen gaan voor die jobs die dat bieden.

De juiste technologie

De groeiende trend in werk-privémix wordt aangewakkerd door mobiele technologie die werk (en privé) 24 uur per dag, 7 dagen in de week in onze handen duwt.

Met de hedendaagse technologie bent u altijd online en kunt u ervoor kiezen om direct op persoonlijke en professionele kwesties te reageren. En dat beperkt zich niet tot telefoneren, mailen of sms'en onderweg. Met het HP Elite-assortiment kunt u uw complete kantoor meenemen en hebt u toegang tot uw bestanden, kunt u uw presentaties bewerken en werk delen, waar u ook bent. Als u voor uw werk op reis bent, zou u een draagbaar, hybride apparaat zoals de 3-in-1 HP Elite x3 kunnen overwegen. Of, als snelheid belangrijk is, de EliteBook Folio: een krachtig hulpmiddel voor naadloze samenwerking buiten het kantoor. Als u een technologie zoekt die u een goede werk-privémix biedt, is er keuze volop.

Motivatie

Het kan soms moeilijk zijn om vast te houden aan een juiste werk-privémix. Het is gemakkelijk om in de val van traditionele werkmethoden te lopen en de status quo te accepteren. Toch kan een juiste werk-privémix ervoor zorgen dat u prettiger en productiever werkt en alerter bent. Dat is wel zo prettig voor uzelf, uw familie en uw werkgever.

Hoe u een goede mix tussen werk en privé kunt bereiken - Zodra u tijdens uw zoektocht naar een mix tussen werk en privé het groene licht hebt om op afstand te werken, wordt het tijd uzelf te bewijzen. Hier leest u hoe.

Wees georganiseerd en betrouwbaar - Toon uw werkgever dat u net zo betrouwbaar thuis werkt als aan uw bureau. Er zou geen vermindering van contact, productiviteit of levering moeten zijn.

Zorg voor structuur en wees attent - Houd rekening met de planning van anderen. Zorg dat u beschikbaar bent wanneer nodig, houd bij hoeveel tijd u aan projecten besteedt en mis nooit, maar dan ook nooit, een deadline.

Gebruik de tools die u nodig hebt - Zorg dat u over de juiste tools beschikt om uw werk te doen net zoals aan uw bureau. Zorg ervoor dat IT u volledige toegang geeft tot uw servers zodat u er zeker van bent naadloos te kunnen werken.

Wees productief met uw flexibele tijd - Gebruik de daluren op een nuttige manier. Ga naar de sportschool voor wat ontspanning of naar de winkels vóór de forenzen-stormloop. Het mooie van flexibele uren is dat u ze naadloos kunt laten aansluiten op uw wensen.

“Het is aan ons als individuen om de controle en verantwoordelijkheid te nemen over het soort leven dat we willen leiden. Als ú uw leven niet vormgeeft, zou iemand anders dat voor u kunnen doen, iemand wiens idee van balans u misschien niet aanstaat.” Nigel Marsh, auteur van Fat, Forty, and Fired

Dag werk-privébalans, hallo werk-privémix: de manier van werken die zowel u als uw werkgever het beste van twee werelden biedt.

Bronnen