Head to head - EliteBook Folio

Wij gaven een topvlogger de nieuwe HP EliteBook Folio ter beoordeling. Hij heeft hem nog steeds niet teruggegeven.

Toen wij Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy vroegen om zijn mening te geven over de dunste en lichtste zakelijke laptop ter wereld was hij bereid om in zijn bekende licht ironische stijl over een stukje serieuze zakelijke technologie te vertellen. Met 'serieus' bedoelen we een Intel® Core™-processor van de zesde generatie; PCle SSD's; 8 GB geheugen en een accu die het verrassend lang volhoudt. En dat is nog maar het begin…

Deze laptop is slechts 12,4 mm dun en weegt minder dan een kilo

Lewis was onder de indruk van de slanke aluminium behuizing in ruitpatroon van de HP EliteBook Folio. Zoals hij aangeeft, heeft de laptop 12 zware tests doorstaan. De laptop is flink heen en weer geschud, ze hebben hem op verschillende oppervlakken laten vallen, waaronder beton, en de laptop blootgesteld aan extreme temperaturen en omgevingen. De vandalen van HP hebben hun uiterste best gedaan, dus kunt u er zeker van zijn dat hij alles kan doorstaan wat er op een werkdag kan gebeuren. En meer dan dat.

De extreme duurzaamheid sluit naadloos aan bij de vorm en functionaliteit. Deze laptop is slechts 12,4 mm dun en weegt minder dan een kilo, zodat u hem overal mee naartoe kunt nemen. Door het pianoscharnier kunt u hem helemaal openvouwen, zodat u gemakkelijk samen naar het scherm kunt kijken, terwijl de audiotechnologie van Bang & Olufsen voor uitstekend geluid zorgt. Hierdoor is hij perfect voor vergaderingen.

Lewis is gek op het toetsenbord. Dit is ontworpen voor op samenwerking gerichte communicatie: u kunt met één druk op een knop oproepen beantwoorden. En video-oproepen worden ondersteund door de 720p-camera die u in HD-kwaliteit aan de rest van de wereld toont.

Wachtwoorden heeft u niet meer nodig dankzij de gezichtsherkenningstechnologie van de EliteBook Folio: een infraroodcamera die met 'Windows Hello'-software werkt.

Maar hoe staat het met de andere laptop die hij ging beoordelen? Om Lewis' mening daarover te horen moet u de video bekijken.