CREËER UW EIGEN SUCCESMIX:

STAP 1. MOTIVATIE.

Ik moet het einde van de ‘werk-privébalans’ aankondigen. Haar plek op de troon van timemanagement is overgenomen door ‘werk-privémix’. Waarom? Omdat we, volgens de snelle toename van experts die hierover schrijven, het idee van balans tussen privé en werk hebben ingeruild voor het samengaan van de twee in perfecte harmonie. Dit klinkt logisch. Werk-privébalans was altijd een wensdroom voor de ambitieuze alfa-ondernemer. Een werk-privémix kan dankzij de nu beschikbare technologie in feite worden verwezenlijkt. Maar men dient soepel te kunnen opereren om het te laten gebeuren.

Een andere vorm van normaal

Werk-privémix gaat over het opheffen van de grenzen tussen thuis en kantoor. U doet persoonlijke zaken op het werk en werkzaken thuis. En, dit is cruciaal: niemand – niet uw partner, uw baas, klant en zelfs niet die vervelende collega die het altijd beter weet – die ook maar een spier vertrekt.

NEEDS TRANSLATION >>It is essential to create the work-life blend that’s right for you.

Sterker nog, hoe goed u in uw werk bent gaat niet langer over uiterlijk (hoeveel uur u aan uw bureau zit) maar realiteit (hoeveel u eigenlijk doet: uw productiviteit).

Ieder kantoor of iedere werkgever die oprecht in werk-privémix gelooft moet leren zijn werknemers te vertrouwen. En werknemers dienen de emotionele intelligentie – en het eigenbelang – te hebben om aan dat vertrouwen te beantwoorden en te leveren wat van hen verwacht wordt. En meer dan dat.

Dit is ook organisatorisch gezien een kwestie van gezond verstand. Gezien de technologie waarover we nu als individu beschikken zal niemand zijn persoonlijke leven voor acht uur afsluiten. Elke naïeve werkgever die zoiets verlangt, is niet realistisch bezig.

Dus, omdat emotionele intelligentie (zelfregulering, zelfbewustzijn en empathie) essentieel is om de werk-privémix te creëren die u het beste past, wat is dan de beste manier om dit te bereiken? Zoals ik eerder zei: uw motivatie is een van de belangrijkste steunpilaren.

Meer doen wat u leuk vindt

Doet de vraag rijzen: wat motiveert u? Als u de volgende drie dingen kunt zeggen over een aspect van uw werk of, als u geluk hebt, de baan zelf, kan worden gezegd dat het een motivator in uw leven is:

  • U verheugt zich het te gaan doen
  • U voelt zich versterkt terwijl u het doet
  • U praat er graag over en dan met groot enthousiasme

En als u nu herkend hebt wat ‘het’ is (en dat kan er best meer dan een zijn), is de tijd aangebroken ervoor te zorgen dat u meer hiervan doet door uw baan eromheen te veranderen.

‘Job sculpting’ zoals het soms genoemd wordt, is zowel goed voor bedrijven als hun werknemers. De taken van een teamlid in lijn brengen met zijn/haar motivaties kan moraal, loyaliteit en productiviteit versterken.

Bij beeldhouwwerk gaat het allemaal om nuance. Vraag uzelf af of er iets is wat u minder kunt doen of vermijden door dit over te dragen aan iemand die dit leuk vindt om het te doen? Is er een manier om die dingen waar u niet van houdt te veranderen zodat ze minder demotiverend zijn? En zijn er taken die u aan uw rol kunt toevoegen om uw motivatie te vergroten? U weet wat u gelukkig maakt. Het is aan u om de veranderingen die ervoor zorgen dat uw werk meer ’sjeu’ krijgt, uit te lokken.

Uw motivatie op peil houden

Gemotiveerd blijven is de volgende uitdaging. Het is makkelijk om ouderwets aan dingen te blijven vasthouden. Hier zijn een paar tips om uw mix vers te houden…

Sta af en toe stil bij de voortgang die u boekt. Heb nergens spijt van. Zie elke vergissing als een les.

Blijf gefocust op uw strategie. Verlies u niet in details. Visualiseer de toekomst en zie het groter geheel. Schrijf uw doelen op en vraag uzelf regelmatig af: kom ik met wat ik doe dichter bij die doelen?

Oefening. Het is niet alleen goed voor u, stress verminderen en het lichaam revitaliseren, het is ook een vorm van persoonlijke ontwikkeling. Maar doe alsjeblieft het soort oefening dat u leuk vindt en u motiveert. Niet het soort oefening dat u denkt te moeten doen. Dat zou net zoiets zijn als het verkeerde werk doen.

Breng tijd met vrienden of familie door. Geef uw hobby niet op. Een mentale pauze tussen de uitdagingen op werk – hoe leuk u die ook vindt – is essentieel. En het geeft u perspectief. Zodat u verfrist de uitdaging weer aankunt.

Blijf open staan voor alles. Omarm nieuwe ervaringen. En blijf niet in uw comfortzone. U zult versteld staan waar u verdere inspiratie en motivatie allemaal vandaan kunt halen.

Wees moedig. Blijf niet bij een organisatie waar u niet in gelooft. Als u daar geen toekomst ziet, betwijfel ik of er een is. Als u zich ondergewaardeerd voelt, is dat een van de grootste demotiverende factoren.

Echter, als u trots kunt zijn op de organisatie waarvoor u werkt, en deze laat u fatsoenlijk, bevredigend werk doen in een omgeving die het beste uit uw vaardigheden haalt en uw potentieel helpt te realiseren, dan bent u op de goede weg. Zou u dan, eh, mij kunnen zeggen welke dat is? Dit blijft tussen ons natuurlijk.