10 essentiële checks voordat u uw nieuwe apparaat kiest

Mis niks door uzelf deze vragen te stellen voordat u uw volgende apparaat kiest.

Bent u op zoek naar een nieuwe smartphone, tablet, laptop, notebook of pc? Doordat er iedere dag nieuwe apparaten en technologieën op de markt komen, voelt men zich al gauw overspoeld met informatie en overweldigd door keuzes. Om u te helpen de feiten te filteren en het juiste apparaat te vinden, hebben we de top 10 opgesteld van vragen die u zichzelf moet stellen voordat u tot aanschaf overgaat.

1. Waar heb ik het apparaat het meest voor nodig?

Gaat u het voor privé of voor werk gebruiken? Met de opkomst van vervagen de grenzen tussen die twee. Apparaten voor het werk dienen misschien krachtiger te zijn dan die voor thuis, maar als men er een koopt die voor beide goed geschikt is, kan dat een betere investering zijn.

2. Waar ga ik het apparaat het meest gebruiken?

De technologie die we gebruiken is in toenemende mate draagbaar, zodat deze op onze mobiele werk-privéplanning aansluit. Als u veel op de weg, op vliegvelden of treinstations bent, zou u een hybride apparaat kunnen overwegen dat connectiviteit, kracht en draagbaarheid combineert. Als u iets zoekt om een thuiskantoor in te richten, zal een vaste desktop met een groter scherm beter zijn.

Het leven is een stuk gemakkelijker voor hen die met één lichtgewicht, hybride, makkelijk te dragen apparaat

3. Moet het apparaat draagbaar zijn?

Bent u constant onderweg? U hebt een apparaat nodig dat u kunt oppakken en meenemen zonder verstoringen. Het leven is een stuk gemakkelijker voor hen die met één lichtgewicht, hybride, makkelijk te dragen apparaat – waarin alles zit wat voor werk en entertainment nodig is – onderweg zijn.

4. Zijn verbindingen met meerdere schermen belangrijk voor mij?

Voor sommige mensen zoals grafisch ontwerpers, animators of filmmakers zijn meerdere schermen essentieel. Als dit ook voor u geldt , kies dan een apparaat dat in een oogwenk van een klein naar groot scherm kan switchen. Mobiele apparaten die met meerdere schermen verbonden zijn, zorgen er ook voor dat u downtime kunt vermijden. Zo hebt u toch de kans het op volledig scherm te zien als u terug op kantoor bent.

5. Hoeveel batterijduur heb ik nodig?

Er is niets frustrerender dan in een café of op een vliegveld of treinstation te moeten zoeken naar een stopcontact. Apparaten met een extra lange batterijlevensduur zorgen ervoor dat onderweg werken – zonder dat u bang hoeft te zijn werk te verliezen – een fluitje van een cent wordt. Bovendien zijn kabels lastig om mee te nemen en beslaan deze waardevolle ruimte in de reistas.

6. Geef ik om uiterlijk en design?

Bent u geïnteresseerd in uiterlijk of functie? Wat wilt u dat uw apparaat over u zegt? De technologie die u draagt kan boekdelen spreken, dus onderschat nooit het belang van een strak uiterlijk en opvallend design. U krijgt tenslotte nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken, vooral niet in het zakenleven.

7. Wat voor apps heb ik nodig?

Er is niets erger dan nieuwe technologie kopen en erachter komen dat de apps waar u op vertrouwt voor werk en privé niet compatibel zijn. Maak, voordat u iets aanschaft, een lijst met elke app die u gebruikt en controleer of uw nieuwe apparaat aan alle vereisten voldoet.

8. Wat voor taken ga ik ermee uitvoeren?

Bent u van plan rapporten in Word te schrijven, presentaties in PowerPoint te maken en uw apparaat voor social media te gebruiken? De specifieke taken die u van plan bent uit te voeren geven u aanwijzingen over prestaties, kracht, connectiviteit en of het mogelijk moet zijn tussen meerdere apparaten te synchroniseren.

9. Hoe groot moet mijn beeldscherm zijn?

Kleinere apparaten winnen aan populariteit dankzij de draagbaarheid, prijs en het voordeel dat ze krachtiger zijn dan ooit, zodat u qua prestaties nooit fout zit. Toch kunnen draagbare schermafmetingen voor sommigen een nadeel zijn. Als u aan projecten met een grote zichtbaarheid werkt, heeft u een groot scherm nodig dat misschien niet draagbaar is. Echter, de technologie die al uw apparaten synchroniseert – van uw handpalm tot uw pc – is nu verkrijgbaar en betaalbaar, dus schrijf een ‘handheld’ nog niet af.

10. Heb ik meer dan één apparaat nodig?

Hybride apparaten verkleinen de noodzaak tot meerdere apparaten en zijn ideaal voor de zakelijke reiziger. Echter, één apparaat zou niet voldoende kunnen zijn als u een groter beeld of ultrasnelle prestaties van een krachtige desktop nodig hebt. Of u één of meerdere apparaten nodig hebt, hangt van al het bovenstaande af – uw primaire doel met de technologie, de taken die u zult uitvoeren en of u uw apparaten met u mee moet nemen als u uw kantoor of huis verlaat.

Met zoveel keuze uit verkrijgbare apparaten is de tijd nu rijp om nieuwe technologie aan te schaffen. Maar de juiste keuze maken kan een moeilijke beslissing zijn, dus doe de benodigde research, gebruik bovenstaande vragen als leidraad en lees recensies om er zeker van te zijn dat uw volgende stuk technologie precies het juiste is voor u.

Bronnen: