Tror du att ditt affärsnätverk är säkert? Det är bäst att du kollar alla dina skrivare.

10 Mars 2017

1 minuters läsning

Tror du att ditt affärsnätverk är säkert? Det är bäst att du kollar alla dina skrivare. (Desktop)

Vid ett tillfälle hittade en hackare 29 000 nätanslutna skrivare på bara 60 sekunder. Sedan forsade hatiska meddelanden ut ur skrivarna på minst 12 universitet. Inkräktaren fick enkelt åtkomst genom en öppen internetanslutning och osäkrade skrivare.

Den här händelsens omfattning är sällsynt, men sårbarheten som hackaren utnyttjade är vanlig. Mer än hälften av alla IT-ansvariga som svarade på Ponemon Institutes undersökning uppgav att de ignorerar skrivare i sin säkerhetsstrategi för slutanvändare.1 Dessa resultat är chockerande, med tanke på att IT-ansvariga för 60 % av dessa organisationer erkänner att dataintrång som in involverar en nätverksansluten skrivare sannolikt har skett på deras företag

Kostnaden för cyberbrott

Oavsett var de kommer ifrån är säkerhetsöverträdelser dyra. Enligt rapporten ”2015 Cost of Cyber Crime” (Kostnaden för cyberbrott 2015) är den genomsnittliga årliga kostnaden för att lösa en cyberattack 7,7 miljoner USD.1 Osäkrade skrivare riskerar personlig information, exempelvis alla de konfidentiella meddelanden som förmedlas med C-suite, och de känsliga dokument om kunder och anställda som ekonomi- och personalavdelningar hanterar dagligen. De potentiella följderna – stämningsansökningar, straffavgifter, stöld av konfidentiella data och ett skadat rykte – stör i slutänden affärsverksamheten. För att exemplifiera: det tar i genomsnitt 46 dagar att lösa cyberattacker med en genomsnittlig kostnad på 21 155 USD per dag – eller en total kostnad på 973 130 USD över 46-dagarsperioden.

Organisationer lägger allt mer resurser på att skydda sina datacenter och interna nätverk. Men IT-strategierna inkluderar inte skrivare och multifunktionsskrivare även om de involverar många av de risker som en dator, server eller en molnbaserad tjänst som är ansluten till ett företags nätverk medför.

Är dina skrivare mottagliga för en attack?

Svara på frågorna i HPs analys för säkra skrivare.

 

Källa
1) Ponemon Institute, ”2015 Cost of Cyber Crime Study: United States,” sponsrad av Hewlett Packard Enterprise, oktober 2015.