Trender inom säkerhetstekniken främjar ett flexibelt arbetsliv

25 Augusti 2017

4 minuters läsning

Dataskyddsteknik som gör oss mer flexibla än någonsin.

Trender inom säkerhetstekniken främjar ett flexibelt arbetsliv (Desktop)

Kostnaden för dataintrång kommer att öka chockartat till 2,1 biljoner dollar globalt år 2019, enligt siffror som Juniper Research förmedlade förra året. Behovet av teknologi för dataskydd och strikta säkerhetsprocesser har aldrig varit större, i synnerhet för de som vill ha ett flexibelt arbetsliv. Ett försvar med flera skikt är det bästa sättet att skydda dina enheter och data mot angrepp på flera nivåer. Kombinera den bästa teknik som byggs för säkerhet med Microsofts säkraste operativsystem – Windows 10 Pro betyder affärer på allvar. När du anar angrepp med flera vägar in i din datainfrastruktur är det avgörande att välja enheter och tjänster som har utformats med tanke på en sammanhängande strategi.

Om du är orolig för din personliga och företagets datasäkerhet, i synnerhet om du arbetar på resande fot, är detta de senaste teknologierna som kan ge dig lugn i sinnet.

Biometrisk identifiering

Fingeravtrycks-, iris-, ansikts- och röstidentifiering utgör de aktuella funktioner för biometrisk identifiering som kommer alltmer på enheterna. Juniper Research förutspår att över 600 miljoner mobila enheter har biometrisk identifiering år 2021, en ökning från ca 190 miljoner 2016.

Signalblockerande kroppsnära teknik

Kapning av mobiltelefonens mikrofoner, högtalare och kameror för inspelning av privat information blir allt populärare som angreppsmetoder. Med signalblockerande kroppsnära teknik kan du dock förhindra att information från din mobiltelefon eller dina kreditkort läcker ut. Faraday Sleeve från Silent Pocket är ett smartphonefodral med inbyggt avskärmningsmaterial som fungerar som en RFID-blockerare, så att dina kreditkort med chip är skyddade. Det blockerar också trådlösa tekniker som finns inbyggda i din telefon som t.ex. Bluetooth, mobilsignal, GPS, Wi-Fi och/eller NFC. Läs mer.

Krypterade datanycklar

Aegis Secure Key 3.0 är ett USB-minne som har en alfanumerisk knappsats och FIPS 140-2 Level 3-kryptografi. Om användaren saknar den rätta koden på 7–16 siffror kan han/hon inte öppna minnet. Det kan också programmeras att låsas direkt när det lossas från USB-porten eller efter en period utan aktivitet. Läs mer.

Teknologi som ersätter kreditkorten

Wocket Smart Wallet är en avancerad, teknologisk plånbok som ersätter alla dina bankkort. Du bara drar eller skannar respektive korts uppgifter och när det är dags att betala väljer du bara det kort du vill använda. Säkerheten sköts med röst- och PIN-kodsbaserad verifiering. Läs mer.

Teknik mot bedrägeritransaktioner

Även om den ännu inte blivit konventionell så testas tekniken bakom Bitcoin, Blockchain, av större finansinstitut som ett säkrare sätt att registrera och spåra ekonomiska transaktioner. Enkelt förklarat är Blockchain ett reskontra för varje transaktion som genomförs. Det lagras i kryptografiskt identifierbara klumpar som kallas för ”block” och som är ”sammanlänkade”. De register som Blockchain skapar kan inte ändras, vilket minskar bedrägeririsken drastiskt.

Inbyggt, personligt enhetsskydd

HP Elite-sortimentet är konstruerat för att skydda er information, enheten och identiteten med skyddsfunktioner på allra djupaste nivå. Vår EliteBook x360 med Windows 10 Pro ger dig t.ex. möjlighet att strunta i lösenord och istället använda biometrisk identifiering. Med en IR-kamera och Windows Hello använder den ditt ansikte som lösenord för att låsa upp en Windows 10 Pro-enhet eller för att surfa på nätet. HP SureStart med Dynamic Protection identifierar och låser också BIOS-angrepp, medan Windows 10 Pro har stöd för multifaktorverifiering för att kunna garantera en säker åtkomst till företagets nätverk och resurser. Genom världens enda integrerade sekretesskärm för persondatorer1 – HP SureView – erbjuder EliteBook också ett polariserat sekretessfilter som kan aktiveras och stängas av genom att trycka på FN+F2. När sekretessfiltret är aktiverat blir skärmen ljussvagare rakt framifrån, men blockeras helt mot nyfikna ögon från sidorna. Läs mer.

Världen rör sig mot allt mer flexibla arbeten och för att hänga med bör företagen förse sin personal med mobil teknik som ger dem åtkomst till all information och all information oavsett var de är och vilken enhet de använder. Men fler enheter betyder för möjligheter till dataintrång. Genom att investera i den senaste säkerhetstekniken kan ni bidra till att förvara er värdefulla företagsinformation bakom lås och bom.

Genom att välja enheter som HP EliteBook x360 med Windows 10 Pro, världens säkraste omvandlingsbara företagsdator2, får du genast bättre kontroll över din information. Ta också en titt på HP Device as a Service som ger dig enkel tillgång till alla enheter och tjänster din verksamhet behöver. Du kan välja en blandning av enheter och tillbehör som är lika unik som dina krav och allt hanteras, optimeras och underhålls på distans av HP. Ta reda på mer om HP Device a Service här.

1 Baserat på för närvarande (1 augusti 2016) tillgängliga datorer på marknaden med fysiskt inbäddat, hårdvarubaserat insynsskydd. Endast tillgängligt på vissa HP EliteBook-modeller.

2 Best security, based on HP's unique and comprehensive security feature at no additional charge, for vendors with annual sales of over 1 million on December 1, 2016 by HP Elite computers with 7th generation Intel® Core ™ processors, Intel® -integrated graphics and Intel® WLAN. Thinest based on comparison with competitors with over 1 million units per year of convertible computers without removable screen, with Windows Pro OS and 6th or 7th generation Intel® vPro ™ processors from December 1, 2016.

Sources: