Hybridenheternas frammarsch

3 Juli 2017

5 minuters läsning

Förenkla enhetshanteringen med HP Elite x3 och Windows 10.

Hybridenheternas frammarsch (Desktop)

Är du trött på att bära med dig din bärbara dator, telefon och surfplatta mellan hemmet och kontoret? Tack vare hybridenheterna slipper du det. Vi tar en titt på hybriddatorer och varför företagsledare bör hålla ögonen på fenomenet.

Vilken teknik använde du på jobbet förra året? Och för fem år sedan? Och tio? Den är antagligen oigenkännlig, även jämfört med dagens basdatorer. Företagstekniken har utvecklats sömlöst och förändrats exponentiellt, och varje nytt framsteg har förändrat vår uppfattning om vad som är möjligt och vilka begränsningar som finns.

Persondatorn revolutionerade världen. Den bärbara datorn förändrade vårt arbetssätt. Mobiltelefonerna gav oss frihet. Surfplattorna levererade ny funktionalitet till allmänheten. Men hybriden då? Hybridenheten ger oss allt det ovanstående, så att du kan få det bästa av alla världar: Det blir allt svårare att hålla reda på information som är spridd över flera enheter.

Hybriden fyller tomrum i våra liv som vi inte ens visste fanns där

Istället för att se teknikprylar som enheter med skilda uppgifter, är den logiska utvecklingen att kombinera och förfina dem. Så hybriden fyller tomrum i våra liv som vi inte ens visste fanns där. När vi väl upplevt skillnaden är det svårt att föreställa sig hur vi kunde klara oss utan dem.

Nu kan du få en enhet som uppfyller alla dina behov i stället för en flerenhetslösning. Hybriderna är på frammarsch eftersom de som använt och växlat mellan olika enheter har vant sig vid och börjat uppskatta funktioner som inte är standard på alla enheter.

Många har testat att skaffa en hel uppsättning enheter, men det är helt enkelt inte hållbart att bära med sig flera enheter (och deras respektive tillbehör och laddare) vart man än beger sig. Och framför allt, hur ofta har inte konflikter mellan operativsystem och inkompatibilitet mellan enheter gjort så att du förlorat tid, blivit arg och velat slänga ut hela utrustningen genom fönstret?

Det är här hybriden kommer in i bilden. I enheter som HP Elite x3 med Windows 10 har man lyckats samla de mest uppskattade egenskaperna från flera enheter, för att du ska slippa kompromissa. Om du till exempel vill ha rörligheten hos en surfplatta men företagsprogrammens funktionalitet kan du komma åt alla företagets program via Windows 10 och HP Workspace på din HP x3. Du får styrkan med Office, i fickformat.

Kraften och produktiviteten hos en persondator, rörligheten hos en surfplatta och uppkopplingsmöjligheterna hos en smarttelefon, i en enda enhet stor som en mobiltelefon. En enda enhet kombinerar alla enheter för alla användare. Den har utvecklats för att ge en datorlik upplevelse, med din telefon som central enhet.

De stigande försäljningssiffrorna vittnar om hybridenheternas multifunktionella möjligheter, särskilt inom den kommersiella sektorn, och leveranserna ökade från 2,1 miljoner enheter 2014 till 3,5 miljoner 2015. IDC förutspår att siffran kommer att mer än dubblas år 2016, till 7,3 miljoner.

2015 levererades 13,5 miljoner hybridenheter till hela världen Gartner

Gartner avslöjar att 13,5 miljoner enheter levererades till hela världen förra året, vilket utgör en förbluffande ökning på 77 % jämfört med föregående år, och gör hybriderna till det snabbast växande segmentet på marknaden.

Vad är det som driver denna utveckling? Kort sagt så är det vi. Tekniken och företagskulturen har utvecklats så att vi kan bestämma hur, när och varför vi arbetar. Användarnas komplexa behov är inte längre något som produktutvecklare kan välja och vraka bland. De utgör ett olöst problem och en chans till positiv förändring.

Här spelar teknikens egenskaper en viktig roll. Mobila hybridenheter har pålitliga batterier som räcker längre, innehåller kraftfull teknik och besparar användaren svåra val om vilka funktioner som är de viktigaste.

”Maskinvaran börjar verkligen uppnå sin potential tack vare programvaran, i synnerhet Windows 10”, säger Joseph Byer, IT-arkitekt på konsultbolaget och programvaruåterförsäljaren Softchoice. ”De är tillräckligt kraftfulla. Några av dessa system drivs med Core i5 och i7. Det är garanterat tillräckliga prestanda för att klara arbetsdagen.”

”På kort sikt kommer de mobila nätverkens hastigheter att fortsätta öka, tillsammans med batteritiden och de mobila enheternas utökade förmågor”, säger Michael Park, vice VD och administrativ chef på HP Mobility. ”Utökad processorprestanda såväl som molnsäkerhet gör mobila lösningar till ett bättre alternativ för företagen. Och att hitta nya sätt att anpassa datorprogram för användning på mobila enheter, som vår virtualiseringslösning HP Workspace, kommer att vara absolut nödvändigt för den framtida arbetskraftens rörlighet.”

”Utökad processorprestanda såväl som molnsäkerhet gör mobila lösningar till ett bättre alternativ för företagen.”Michael Park, HP

”Hybrida enheter används för närvarande selektivt på företagsnivå, men det kommer troligen att förändras i framtiden av en enkel anledning: De är extremt kraftfulla”, säger Mike Guggemos, IT-direktör på Insight Enterprises. ”Vi ser redan hur fältbaserade organisationer, där större delen av arbetet utförs på distans, börjar överväga en bred implementering av hybridlösningar.”

När en medarbetare inte längre är bunden till en arbetsstation, utan kan jobba på distans var som helst, framstår en hybrid, med de bästa funktionerna från flera olika enheter, mindre som en lyxpryl och mer som ett nödvändigt arbetsredskap, och konsekvenserna kan bli verkligt omvälvande. Du kan jobba på två platser samtidigt, utan den vanliga stressen eller några problem.

Detta vittnar också om en revolution på arbetsplatsen. Inte bara vad gäller tekniken, utan även vad gäller vår inställning till arbete. Förändringen av status quo innebär att människor på alla nivåer inom företaget anammar ett tänkesätt som sätter rörlighet, produktivitet och anslutningsmöjlighet i första rummet.

Den bästa tekniken är inte reserverad för de högsta cheferna som inte har något särskilt behov av den. I stället är den spridd över hela företaget, så att var och en får en enhet som motsvarar deras behov. Denna nya maktfördelning skapar balans och produktivitet där de inte nödvändigtvis fanns tidigare.

Tekniken skapar jämvikt i hemmet såväl som på arbetsplatsen. I takt med att samarbete och balans mellan arbete och fritid blir allt viktigare på den moderna arbetsplatsen, kommer även användarnas förväntningar på vad företagstekniken ska kunna ge dem att förändras.

Upptäck styrkan med Elite x3 med Windows 10: hp.com/go/elitex3

Den ger dig samma kraftfulla grundläggande funktioner som du använder på jobbdatorn eller dina mobila enheter. Den är säkrare, enklare att hantera och du får mer gjort.

1. För en jämn överföring mellan flera skärmar krävs ett av följande tillbehör: 1) HP Elite x3 Desk Dock med USB-C™ för DisplayPort-anslutning till extern skärm, 2) HP Elite x3 Lap Dock med USB-C™-anslutning till HP Elite x3 Lap Docks inbyggda skärm, 3) Dongle med USB-C™ till DisplayPort, HDMI eller VGA-anslutning till extern skärm, 4) Miracast-aktiverad extern skärm eller Miracast-dongelanslutning till en extern skärm. Alla dockningsenheter och donglar säljs separat.


2. Alla funktioner är inte tillgängliga i alla utgåvor eller versioner av Windows. Systemen kan kräva uppgraderad och/eller separat maskinvara, programvara och drivrutiner eller BIOS-uppdatering för att du ska kunna dra nytta av alla Windows-funktioner. Automatisk uppdatering av Windows 10 är alltid aktiverat. Avgifter från internetleverantören och ytterligare prestandakrav kan gälla för uppdateringar. Se http://www.microsoft.com.