HP Elite: Historien bakom våra säkerhetsfunktioner

14 September 2017

5 minuters läsning

Upptäck hur vi har återuppfunnit våra datorer i premium-sortimentet för att kunna erbjuda säkerhet på högsta nivå.

HP Elite: Historien bakom våra säkerhetsfunktioner (Desktop)

På HP kommer säkerheten först och det militärklasstestade HP Elite-sortimentet har en säkerhetsteknik som ingen slår på fingrarna. Som vår HP EliteBook x360 med           Windows 10 Pro – världens säkraste omvandlingsbara företagsdator1, som stöds av programvara som byggts för säkerhet och med Microsofts hittills säkraste operativsystem.

Vi skapar enheter med förståelsen att företag ofta har problem med att säkra varje enskild enhet, delvis på grund av otillräcklig insikt och kunskap om riskerna med vissa enheter. Även om det är lätt att känna sig säker bakom en brandvägg, är detta inte längre ett tillräckligt skydd mot en attack.

Det är viktigt att säkerhetsteam går igenom alla delar av företagets IT-infrastruktur och bygger ett extra lager av skydd ovanpå standardmetoderna för nätverkssäkerhet. Ett supportsystem med flera lager är nyckeln till framgång. Men för att detta ska vara effektivt krävs en medvetenhet om varje enhet i infrastrukturen. Det är mycket viktigt att utbilda personalen om vilka cyberhot som finns och utveckla ett säkerhetsprotokoll skräddarsytt för verksamheten och de typer av data som behandlas.

För att förenkla för företag prioriterar vi säkerhet redan i utvecklingsfasen av en produkt. Integrerad säkerhet är inte någon slump, utan en grundtanke bakom vår design som gör våra produkter till de säkraste i världen och ökar säkerheten hos våra kunder. Device Access Manager är en lösning som ger flera nivåer av säkerhet för företag, skydd mot skadlig programvara i realtid och möjlighet att hitta, låsa och radera borttappade eller stulna enheter.

Några av våra mest avancerade säkerhetsfunktioner inkluderar teknik som inte finns tillgänglig någon annanstans på marknaden. HP SureStart är exempelvis branschens första och enda ”självläkande” säkerhetslösning för PC BIOS. Vi har även HP SureView2 som fungerar som ett digitalt inbyggt sekretesskydd som gör att ingen annan kan se din skärm och det du jobbar med.

Oavsett om ni arbetar på kontoret, i hemmet eller på resande fot kan ni (och ert IT-team) vara säkra på att era HP-enheter har de bästa säkerhetsfunktionerna som skyddar er information, säkrar upp er verksamhet och eliminerar eventuella driftsavbrott som stör ert arbete.

HP SureView-skärmar

För att värna om total sekretess vid arbete på resande fot är det HP SureView-skärmar som gäller. Det digitala sekretesskyddet gör att bara du kan se skärmen och det du arbetar med. Det är den perfekta lösningen för mobila yrkespersoner som arbetar med konfidentiellt material.

HP SureStart självläkande säkerhetsteknik

Världens första ”självläkande” säkerhetslösning för datorer på BIOS-nivå övervakar datorenheter var 15:e minut avseende misstänkta aktiviteter. Vid en ovanlig händelse stänger HP SureStart av din dator och återställer den till sitt ursprungliga läge för att förhindra ett eventuellt intrång – eller ytterligare missbruk – av data.

Biometriska säkerhetsfunktioner

Ansikts- och fingeravtrycksteknik försäkrar att endast biometriskt verifierade användare kan komma åt ditt arbete och din information på din enhet.

Läs mer om sortimentet här.

Säkerhetsfunktionerna på våra mest avancerade enheter

HP Elite-sortimentet har ett antal säkerhetsfunktioner med avancerad teknik som utformats för olika användare. Nedan beskrivs de mycket säkra egenskaperna hos respektive enhet, oavsett om du väljer en enhet som ska skydda dina data på resan, vid arbete i hemmet eller på kontoret.

HP EliteBook x360: världens tunnaste och säkraste omvandlingsbara företagsdator1

EliteBook x360 har maximal säkerhet med avancerad inloggning och programvarufunktioner som skyddar dig och din bärbara dator.

Ytterligare funktioner:

 • Flerfaktorsautentisering med IR-kamera, fingeravtryckssensor och smartkortsläsare

 • HP Sure Click skyddar automatiskt enheten mot infekterade webbplatser

 • Testad för att klara MIL-STD-test

Läs mer om HP EliteBook x360 1030 här.

HP EliteBook 1040 G4: Gör mer med världens kraftfullaste supertunna 14-tums företagsdator3

Elegant industridesignat chassi helt i natursilverfärgad CNC-aluminium med diamantslipade detaljer – väger lätt och ser lika bra ut som den känns. Utför de mest krävande uppgifterna med stöd för upp till tre 4K-skärmar och med processorer upp till Intel® Quad Core H series i7 vPro™. Tack vare inbyggd säkerhet och en rad olika alternativ för nätverksanslutning kan du känna dig trygg när du kopplar upp dig och vara produktiv när du sitter vid skrivbordet eller är på resande fot.

Ytterligare funktioner för mobilitet och produktivitet:

 • Kombinerade hörlurar/mikrofon

 • 14-tums diagonal FHD/UHD

 • Upp till 1 TB SSD och 16 GB arbetsminne hjälper dig att göra mer

 • 9 timmars uppskattad batteritid

 • 180° vinkel, 700-nits skärm

Läs mer om HP EliteBook 1040 G här.

HP EliteBook x360 1020 G2: Kraft som en persondator, flexibel som en surfplatta, smidig att ta med, lätt att koppla upp och med hög säkerhetsnivå

Släpp loss din produktivitet och kreativitet och imponera med det glänsande helintegrerade utförandet i CNC-aluminium, med en häpnadsväckande klar och ljusstark skärm på denna företagsdator. Håll dig enkelt uppkopplad var du än är och få kraft till dagens uppgifter med upp till Intel® Quad Core H series i7 vPro™.

Ytterligare produktivitetsfunktioner:

 • 12,5-tums diagonal FHD/UHD

 • 5 användarlägen med Wacom-skärm

 • Infraröd kamera

 • Fingeravtryckssensor

Läs mer om HP EliteBook 1020 G2 här.

Få tillgång till de senaste enheterna, lösningarna och tjänsterna från HP med HP Device as a Service. Det är det lättaste sättet att få hela uppsättningen av de IT-produkter du behöver. Din IT-drift kommer att optimeras och fjärrstyras av HP, vilket innebär ett säkrare skydd i flera lager och mer enhetliga resurser. Läs mer om Device as a Service här.

På HP kommer vi aldrig att sluta uppfinna nya enheter som ger dig den mest avancerade säkerhetstekniken, så att din personal och företagets data är skyddade. För att få veta mer om kvalitet, säkerhet du kan lita på och en prestanda som bara levererar och levererar, läs mer om Elite-sortimentet online.

1 Bästa säkerheten, baserat på HPs unika och omfattande säkerhetsfunktioner utan extra kostnader, för leverantörer med en årlig omsättning på över 1 miljon per den 1 december 2016, på HP Elite-datorer med Intel 7th Gen Intel® Core™-processorer, Intel®-integrerad grafik och Intel® WLAN. Tunnast, baserat på jämförelse med konkurrenter med över 1 miljon enheter per år av konvertibla datorer utan avtagbara skärmar, med Windows Pro OS och 6:e eller 7:e generationens Intel® vPro™-processorer per den 1 december 2016.

2 Baserat på för närvarande (1 augusti 2016) tillgängliga datorer på marknaden med fysiskt inbäddat, hårdvarubaserat sekretesskydd. Finns endast på utvalda HP Elitebooks.

3 Baserat på HPs interna tester i september 2017 av supertunna 14-tums bärbara datorer i företagsklassen, med förinstallerad kryptering, verifiering, skydd mot skadlig programvara och skydd på BIOS-nivå, som uppfyller MIL-STD 810G-tester med valfri dockning inklusive strömförsörjning