Företagets personal är ett rörligt mål för visuella hackare

5 April 2018

2 minuters läsning

Skydda företagets datorskärmar från spejande ögon med HP Sure View.   

Företagets personal är ett rörligt mål för visuella hackare (Desktop)

lla hackare är inte lika. Samtidigt som företagen stärker sin säkerhet gällande avancerade cyberattacker, glömmer många att skydda sig mot lågteknologihot som visuell hackning.

Visuell hackning innebär att något ”tittar över axeln” för att se vad som finns på skärmar och skrivbord och inhämta känslig information för obehörig användning. Det betraktas som det femte mest underskattade lågteknologihotet, eftersom det inte lämnar något avtryck och sällan upptäcks av IT-anställda. Det kan hända vem som helst, var som helst, när som helst. Och när det händer är konsekvenserna omedelbara och oåterkalleliga.

Ett experiment genomfört av Ponemon Institute visade att 91 % av visuella hackningsförsök lyckades, och 52 % av de känsliga uppgifter som inhämtades kom från anställdas datorskärmar1. Det är oroväckande statistik, eftersom konsekvenserna av attackerna kan vara lika skadliga som nätverksintrång, med allt från stulna inloggningsuppgifter till sekretessbelagda kunduppgifter. Om uppgifterna hamnar i fel händer kan företaget mista kundernas förtroende, vilket kan få katastrofala följder.

Varje företag bör ha som prioritet att se till att de anställda skyddar känsliga företagsuppgifter, särskilt i och med att allt fler jobbar på distans. Dagens arbetskraft utnyttjar gärna mobilteknologins möjligheter för att jobba på distans från tåget, ett delat kontor eller ett kafé. Men den digitala informationen är sämre skyddad vid distansarbete. Det är lättare att förbipasserande ser skärmen och att visuell hackning äger rum, och i slutänden innebär det att riskerna ökar för företaget.

Företag kan inte längre bortse från det här växande lågteknologihotet. De måste vidta åtgärder och förbättra sin cybersäkerhet. Det innebär bättre programvara, säkerhetsutbildning och enheter med inbyggda funktioner som HP Sure View, som finns hos HP EliteBook 800-serien med 8:e generationens Intel® Core™-processorer som tillval – världens säkraste och mest managerbara persondatorer 2.

HP Sure View är en av flera säkerhetslösningar från HP och är världens enda integrerade sekretesfilter för persondatorer3.

”Genom att lägga till HP Sure View i våra säkerhetslösningar för persondatorer […] ger vi kunderna större frihet att arbeta på ett konfidentiellt och produktivt sätt på allmänna utrymmen med en knapptryckning.”

  • Alex Cho, Vice President och General Manager, Commercial PCs på HP

Lösningen reducerar det synliga ljuset med 95 % vid en knapptryckning och hindrar att visuella hackare kan se skärmen från sidan. Innehållet på skärmen är bara synligt för den som tittar rakt på skärmen, så oavsett var du arbetar kan du känna dig säker på att informationen skyddas och inte hamnar i fel händer.

Men det kan vara lättare sagt än gjort att få tillgång till sådana avancerade enheter.

Det är där lösningar som HP Device as a Service (DaaS) kommer in i bilden. Lösningen är en modern konsumtionsmodell som gör det enklare för företag att förse sina anställda med rätt hårdvara och tillbehör, hantera datorparker med flera olika operativsystem och få tillgång till ytterligare livscykeltjänster. HP DaaS erbjuder enkla men flexibla prisplaner där man betalar per enhet. Genom att kombinera lösningen med enheter som HP EliteBook 800-serien med 8:e generationens Intel® Core™-processorer som tillval ser ni till att verksamheten flyter på smidigt och effektivt.

Läs vår vitbok om HP Sure View för mer information om hur företaget kan skyddas, och upptäck fördelarna med HPs säkerhetslösningar.

Källor:

1 https://www.infosecurity-magazine.com/news/visual-hacking-is-successful-91-of/

Baserat på HPs unika och omfattande säkerhetsfunktioner utan extra kostnader och HP Manageability Integration Kit för varje aspekt av datorns maskinvara, BIOS och programvaruhantering med Microsoft System Center Configuration Manager, för leverantörer med en årlig omsättning på över 1 miljon i november 2016 avseende HP Elite-datorer med 7:e generationens Intel® Core®-processorer, Intel®-integrerad grafik och Intel® WLAN.

 

© Copyright 2018 HP Development Company, L.P. Denna information kan ändras utan föregående varning.