Experternas åsikter: De största tekniktrenderna just nu

23 Januari 2017

1 minuters läsning

Vill du ligga steget före konkurrenterna? På vårt event för apputvecklare fick vi insidertips från en expertgrupp om de hetaste tekniktrenderna just nu ... och vad som kommer härnäst.

HP_BPS_AlwaysOn_1200x627_expert-opinion-1.png

Tõnu Vanatalu

Tõnu är teamledare (Europa) på Microsoft, vilket innebär att han har förstahandserfarenhet av att utforma den teknik som vi använder dagligen.

 ”Jag förutspår att datorer kommer att bli tillräckligt kraftfulla för att kunna hantera naturlig interaktion och artificiell intelligens. Röstigenkänning, bildigenkänning, robotteknik. Alla sådana saker. Sådant existerar redan, men det kommer att bli exponentiellt bättre.”

”Röstigenkänning, bildigenkänning, robotteknik ... kommer att bli exponentiellt bättre” Tõnu Vanatalu, Microsoft

Vitaly Knyazev

Vitaly är grundare till och chefsutvecklare på Money Tracker Pro. Hans app är byggd med stabilitet och säkerhet i åtanke för mobilt arbete.  

 ”Nu för tiden har vi flera enheter: telefoner, surfplattor, och till och med trådlösa hörlurar. Samtliga måste laddas. De måste ha kablar med olika gränssnitt. Jag tror att det kommer att finnas en laddare till en enda enhet som kommer att lösa alla mina problem.”

 

Zeshan Sajid

Zeshan är apputvecklare på Go Urdu, en översättningsapp som gör det enkelt för privatpersoner och företag att översätta urdu i realtid.

”Det som kommer att förändra spelreglerna mer än något annat är virtuell verklighet. Ett av de främsta användningsområdena kan vara att lära människor nya språk, till exempel läkare och advokater. De behöver veta hur man talar med människor på andra språk ... Som att hjälpa verkligheten på traven, där användaren även kan interagera med den verkliga världen ... Människor skulle kunna lära sig språk i verkliga situationer. En person kan tala till dem utan att de förstår vad de säger. Sedan dyker översättningen upp på skärmen. Det skulle kunna förändra spelreglerna.”

Vill du höra mer från vår serie ”Intervjuer med experterna”? Upptäck hur HP Elite x3 med Windows 10 kan förändra ditt sätt att arbeta.