Dina anställda är den största risken för verksamheten

12 April 2017

6 minuters läsning

Ökningen av ”Bring Your Own Device” och ”Internet of Things” innebär att det största hotet mot verksamheten kan vara personalens enheter. Så vad tycker experterna att vi ska göra härnäst?

Dina anställda är den största risken för verksamheten (Desktop)

Läs mer om HP EliteBook x360, med Intel® Core™ i7 vPro™ processor här.

Bring Your Own Device (BYOD) är ett mynt med två sidor. Vissa ser det som en chans att spara på tekniken – varför köpa bärbara datorer och telefoner om personalen föredrar att använda sin egen? Allt fler oroar sig dock för de säkerhetsrisker som BYOD innebär och skulle vilja erbjudan CYOD (Choose your own device).

Men detta kommer naturligtvis inte utan egna säkerthetsrisker.

Det är därför HP sätter säkerhet först. HPs Elite-familj är testade i tuffa militärtester och erbjuder oöverträffade säkerhetsfunktionen. T ex den nya HP EliteBook x360 som nyligen utnämndes till världens tunnaste och säkraste konvertibla företagsdator. Den har flera säkerhetsfunktioner som standard, som t.ex. multifaktorautentisering, visuell prevention av hacking, inbyggt webbläsarskydd och fjärrhantering. Och inte bara det, den är utrustad med den senaste 7:e generationens Intel® Core™-processorer12, inklusive Intel® Core™ i7-processorn. Intel Inside®. Kraftfull produktivitet på utsidan.

Konsumentteknik föredras av allt fler i millenniegenerationen, ofta på grund av en uppfattning om att företagsutrustningen har brister och är svårare att använda: ”…företagsutrustningen [kämpar] för att hålla jämna steg med konsumentutrustningen… Användarvänlighet är en viktig faktor för konsumentanpassningen av IT”, Forrester-analytiker Thomas Mendel, ”Men stil och mode blir också faktorer som ligger bakom beslut [för företagsanvändare]".

”Företagstekniken kämpar för att hålla jämna steg med konsumentteknik” Dr Thomas Mendel, Forrester

 HP EliteBook x360 är en hybrid med 360° mångsidighet genom fem lägen, oöverträffad säkerhet och batteritid på upp till 16 timmar och 30 minuter2, är den perfekt både på kontoret och på fritiden. Detta är en företagsdator som inte bara kommit ikapp med konsumenttekniken utan även överträffat dem.

Mendel har också varnat oss om att sådana enheter som t.ex. iPhone och tjänster som Skype snabbt etablerar en bas av användare. Konsumenttekniken är inte bara maskinvara – den är väsentligen länkad till tjänster, både när det gäller företag och konsumenter (t.ex. iTunes och Skype for Business). CIO bör tänka igenom servicemodellerna när de granskar hur konsumenttekniken passar in i verksamheten, särskilt vad gäller hur detta påverkar säkerheten och möjligheten att skala i enlighet med affärsbehov.

År  2018 kommer 40 % av de stora företagen att ha formella planer för att hantera aggressiva cybersäkerhetsattacker Gartner

74 % av alla organisationer tillåter redan eller planerar att tillåta en BYOD-policy, och det går inte längre att ignorera konsumentteknikens inverkan på säkerheten. Enligt Gartner kommer 40 % av de stora företagen ha formella planer för att hantera aggressiva cybersäkerhetsattacker år 2018. Det ökade antalet storskaliga attacker under de senaste åren innebär att CIO, i synnerhet, måste göra sådana planer till en prioritet.

 ”Gartner definierar aggressiva affärsattacker som målinriktade attacker som når långt in i den interna digitala affärsverksamheten, med ett uttryckligt syfte att skada affärerna på bred front”, säger Paul Proctor, VP och analytiker på Gartner. ”Servrar kan helt och hållet sättas ur spel, data kan raderas och digitala immateriella egendomar kan läggas ut på internet efter en attack. Brottsofferjourer kan jagas av media för att svara på frågor och om regeringen uttalar sig om attacken kan detta öka synligheten för denna och det kaos som uppstår … Dessa attacker kan exponera generande interna data på sociala mediekanaler — och uppnår en längre cykel i media än problem med t.ex. läckta kreditkort eller personuppgifter.”

Även om inverkan vad gäller företagets rykte, kundrelationer och dataintegritet kan vara enorma så är detta inte allt. Beroende på hur omfattande attacken är kanske inte anställda kan återgå till det normala arbetet på flera månader.

”Att helt och hållet undvika påverkan i ett stort komplext företag är helt enkelt inte möjligt” Paul Proctor,Gartner

Av denna anledning har nu många börjat växla fokus från att blockera och detektera attacker till att detektera och svara på attacker.

”Att helt undvika påverkan i ett stort komplext företag är helt enkelt inte möjligt. Därför har man under flera år börjat växla fokus till att detektera och svara på attacker, eftersom attackmönster och övertygande bevisning säger oss att en attack kommer att inträffa”, säger Proctor. ”Förebyggande åtgärder, som t.ex. brandväggar, virusskydd och sårbarhetshantering kan inte vara enda fokus för ett moget säkerhetsprogram. En mer balanserad investering av detektion och respons speglar denna nya verklighet.”

Internet of Things (IoT) blir större och bättre med varje ny produkt som släpps på marknaden. På grund av detta får det inte bara en större budget, utan även mer uppmärksamhet från CIO likväl som cyberbrottslingar. Teknik som denna är lätt att anamma på grund av att den är lättanvänd och bekväm. Tyvärr har konsumentteknik inte samma nivå av säkerhet i sig själv eller med manuell konfigurering. När detta kombineras med användares bristande säkerhetskunskaper kan en farlig kombination uppstå.

Framtiden för enhetssäkerhet

Gartner förutspår att standarden för säkerhetsprogram kommer att intensifieras och att mer energi kommer att läggas på risker och affärsförändringar. Det förutspås också att företagsledningar kommer att ge mer support och vägledning, då hackingskandaler har drabbat ett stort antal företag från Sony Entertainment till Ashley Madison och T-Mobile.

"Säkerhet är inte ett tekniskt problem som hanteras av tekniker begravda någonstans på IT-avdelningen”Paul Proctor, Gartner

Även om dessa attacker har skapat stora störningar har de ändå inneburit en väckarklocka för företag i hela världen och utgör en viktig faktor för att öka medvetenheten om cybersäkerhetsrisker och investeringar i mer robusta system.
”CISO och CRO (Chief Risk Officer) kan och ska övertyga ledningen om att ändra sitt tänkande, från traditionella arbetssätt mot hantering av risker, säkerhet och affärskontinuitet. Säkerhet är inte ett tekniskt problem som hanteras av tekniker begravda någonstans på IT-avdelningen”, säger Proctor. ”Företagen måste börja lösa morgondagens problem nu.”
Dr Mendel kommenterade att i framtiden kommer vi att behöva använda standardiserad teknik i högre grad för att kombinera säkerhet med konsumenternas sätt att lätt anpassa sig till nyheter. Mendel anser att ett ökande antal företag kommer att dra fördel av detta billigare och mer pålitliga sätt att göra detta än med hjälp av regelbundna inköpsmodeller.
Elitebook X360 är inte bara sexig, utan även otroligt säker. HP Sure Start återställer BIOS om den upptäcker ett hot. Multifaktor Autentisering (MFA) använder ansikts-, iris- och fingeravtryck för att logga in och för att säkerställa att endast du får komma in. HP Sure View Privacy Screen skymmer skärmen från sidorna, vilket hindrar andra från att se vad du arbetar med.

Hackare behöver bara någon som är lite slarvig.

Läs hur du kan skydda ditt företag.

Ett fel uppstod, vänligen försök lite senare.

HP respekterar din integritet.

HP och dess dotterbolag förbinder sig att respektera din personliga information och din integritet samt strävar efter att skydda detta. HP tillhandahåller denna onlineintegritetspolicy för att informera dig om HPs rutiner samt om de valmöjligheterdu har när det gäller hur information om dig inhämtas online och hur den används. Den här integritetspolicyn finns lätt tillgänglig på startsidan på HP Inc. Integritetspolicy.

Läs mer

http://www8.hp.com/us/en/campaigns/elitebook-x360/overview.html

 

Intel, Intel logotyp, Intel Core, Intel vPro, Core Inside och vPro Inside är varumärken som tillhör Intel Corporation eller dess dotterbolag i USA och/eller andra länder. 

1. Säkrast baserat på HPs unika och omfattande säkerhetskapacitet utan extra kostnad bland leverantörer med > 1 miljon sålda HP Elite-datorer med Intels 7:e gen Intel® Core™-processorer, Intel®-integrerad grafik och Intel® WLAN under ett år den 1 december 2016. Tunnast baserat på konkurrenter med > 1 miljon konvertibla, ej frånkopplingsbara enheter årligen med Windows Pro OS och 6:e eller 7:e generationens Intel® vPro™-aktiverad processor den 1 december 2016.

2.  Batteritiden för Windows 10 MM13 varierar beroende på flera faktorer, bland annat produktmodell, konfiguration, inlästa program, funktioner, användning, trådlös funktion och energihanteringsinställningar. Batteriets maximala kapacitet minskar naturligt med tid och användning. Mer information finns på www.bapco.com.