Dagens teknik är inte gjord för företag. Detta är anledningen.

23 Januari 2017

6 minuters läsning

Konsumenttekniken är oftast smartare och snyggare än företagstekniken, så det är inte förvånande att anställda tar med sina egna enheter till jobbet. Men hur populärt BYOD än är, bör gränserna verkligen suddas ut?

Dagens teknik är inte gjord för företag. Detta är anledningen. (Desktop)

Företagsanpassad teknik existerar av en anledning: för att lösa företagets problem. Den är till synes enkel och erbjuder vanligtvis specifika och optimerade lösningar. Den är byggd för ett visst syfte och för att uppfylla företagets behov. Företagstekniken förutsäger vilka åtgärder som måste vidtas för att oavbrutet kunna garantera företagets säkerhet och regelefterlevnad.

Om en företagsanvändare tappar sin mobiltelefon kan konsekvenserna bli förödande för företaget när privata dokument, kunduppgifter, inloggningsuppgifter och till och med viktiga affärssystem läcker ut. Här kan även nämnas risken för identitetsstöld som ett resultat av att personuppgifter läcker från enheten. Sådan känslig information är en IT-brottslings dröm. Att lagra sådan information på en okrypterad konsumentenhet som är lätt att hacka är som att låsa dörren och lämna fönstret öppet. Samtidigt som det vore orättvist att säga att alla konsumentenheter utgör allvarliga säkerhetsproblem, finns det reella skillnader som hindrar dem från att vara verkligt kompatibla med företagsanvändning. Programvaruuppdateringar är ett bra exempel. De flesta mobilägare använder 6–10 appar i veckan, vilket resulterar i flera uppdateringar i månaden i takt med att fler funktioner läggs till och programvarufel fixas.

Enkelt att hålla reda på, eller hur? Föreställ dig nu att övervaka samma process för flera användare och flera enheter med olika programvaruversioner ... problematiken är uppenbar. Och med tanke på den ökande mängden informationsläckage och hackingskandaler under de senaste åren, måste företag både förutse och bemöta IT-brottslighet. Ökningen kan härledas till företagens långsamma förändring i kombination med den snabba takt med vilken nya enheter och appar släpps. Detta leder till säkerhetsluckor som hackare kan utnyttja. Förändringar av arbetsplatskulturen, som Bring Your Own Device (BYOD, ”ta med din egen enhet”) har också gjort det svårare att skydda informationen. Sanningen är att många IT-avdelningar helt enkelt inte är utrustade för att hantera de säkerhetsproblem som hundratals olika enheter utgör

Pressen ökar

I och med att konsumenttekniken blir allt kraftfullare, uppdateras regelbundet och är attraktiv är det lätt att förstå varför många anställda känner sig frustrerade över den uppenbara nedgraderingen av deras upplevelse på arbetsplatsen. En splitterny telefon med alla de senaste funktionerna får företagstekniken att framstå som uråldrig.

”De anställda har blivit åsidosatta i digitaliseringen” Michael Keegan, VD på Fujitsu i Storbritannien

En studie av brittiska anställda i Fujitsu-rapporten avslöjade att 55 % upplever att de inte har tillräcklig tillgång till de digitala tjänster de behöver för att kunna göra sina jobb ordentligt. Respondenterna nämnde distansarbete (57 %), åtkomst av information i realtid (50 %) och tidsbesparing (46 %) som de viktigaste områdena för digital uppdatering. Inte överraskande höll 67 % med om att deras organisation skulle behöva investera mer i tekniktjänster och programvara inom en snar framtid.

”Resultaten av undersökningen antyder att de anställda har blivit åsidosatta i digitaliseringen” säger Michael Keegan, VD på Fujitsu i Storbritannien och Irland. ”Nu är det dags för dessa organisationer att integrera sina digitala resurser både internt och externt för att ta vara på de möjligheter som finns.” HP Elite x3 erbjuder användare en sömlös upplevelse, oavsett var och hur de arbetar, samtidigt som de har samma tillgång till servrar och program som på en stationär eller bärbar dator.

En studie utförd av Fuze undersökte förväntningarna hos 5000 arbetare och 2500 tonåringar. Den visade att det finns en stor klyfta mellan unga människors förväntningar och verkligheten på arbetsplatsen. Totalt 72 % av dagens arbetskraft anser att företagstekniken måste komma ikapp personalen.

Enastående kamera och ljudkvalitet och hela appbiblioteket i Windows 10 är exempel på hur HP Elite x3 uppfyller användarnas produktivitets- och underhållningsbehov, och gör den till en företagslösning som har hämtat inspiration från konsumenttekniken.

Det är kanske ingen överraskning att de tonåriga respondenterna var 25 % mer benägna att se smarta telefonen som ett oumbärligt arbetsredskap, och att 75 % av dem anser att tillgång till den senaste tekniken på arbetsplatsen är viktigt. Samtidigt som det är naivt att förvänta sig de allra senaste produkterna så fort de släpps, visar undersökningen att yngre generationer har en bestämd åsikt och uppfattning om teknikens roll.

Tonåringars synsätt på kommunikation speglar den ökande trenden att arbeta hemifrån och på distans, vilket ofta nämns som ett angenämare och mer produktivt sätt att arbeta på. Så i stället för att vifta bort det som orealistiskt gnäll från millenniegenerationen, kan en del företag lära sig ett helt nytt arbetssätt från sina framtida anställda.

”Appgenerationen har vuxit upp med mobilen som standard”, säger Luca Lazzaron, vicepresident för internationella verksamheter på Fuze. ”De är vana vid att göra allting på sin smarta telefon, i synnerhet kommunicera, och den aktuella företagstekniken är inte på långa vägar redo för det. ”Dagens företag har gammalmodiga idéer om vad arbete är och var det ska utföras, och deras teknik överensstämmer med dessa gammalmodiga idéer: fasta telefoner, stationära datorer och t.o.m. faxmaskiner. Unga människor vet knappt vad de ska ta sig till med sådan omodern teknik.

”Deras mobila, flexibla, ”det finns en app för varje ändamål”-inställning utgör ett mycket bättre arbetssätt, och vår forskning visar att det inte bara är unga personer som upplever arbetsplatsens teknik som otillfredsställande.”

Saker och ting måste förändras ... på rätt sätt

Många väljer att sudda ut gränserna mellan sina personliga enheter och sina arbetsuppgifter. BYOD (”Ta med din egen enhet”) kan öka personalens produktivitet, men ökar samtidigt arbetsbördan (och blodtrycket) för IT-avdelningarna. Det är svårt att garantera säkerhet när de anställda använder 15 olika telefoner med olika programvaruversioner och appar som är uppdaterade i olika grad.

Men vem kan klandra dem? Det är svårt att ifrågasätta anställda som vill arbeta smartare och vara mer produktiva. Att anpassa företagets policys så att de förbjuder eller uppmuntrar BYOD är en sak, men det är teknikskaparnas ansvar att förena konsumentteknikens attraktiva design med precisionen och prestandan hos företagstekniken. Människor vill, med all rätt, både äta kakan och ha den kvar.

Några företag har redan försökt, med varierande resultat. BlackBerrys mobiltelefon var den bästa professionella mobila enheten under flera år. Den hade inte samma appar och finesser som moderna konsumentenheter, men det kompletta QUERTY-tangentbordet och säkerheten av Fort Knox-kvalitet gjorde den populär och oumbärlig. De äldre versionerna var så användbara att realitystjärnan och affärskvinnan Kim Kardashian förlitade sig på en gammal BlackBerry Bolds ända till förra året, när den slutade fungera och hon inte lyckades hitta en ersättare på eBay. BlackBerrys problem började med ett klumpigt försök att kombinera företagssortimentet med smarttelefonernas smidiga och eleganta pekskärm. Försäljningen av BlackBerry Z10 och BlackBerry Q10 gick så dåligt att BlackBerry tvingades skriva ned 2,6 miljarder USD i osålda produkter under fjärde kvartalet av 2013, vilket ledde till att man ställde in den planerade lanseringen av två ytterligare modeller 2014.

I stället för att följa med i utvecklingen och anamma den pekvänliga, appälskande och underhållningshungriga konsumentmarknaden, höll man fast vid det som hade fungerat under företagets glansdagar, och resultatet var en dålig imitation av en iPhone.

HP Elite x3 är en hybridenhet med Windows 10 som förstår behoven hos de människor som använder den och de företag som hanterar den. 5,96-tumsskärmen är perfekt för videosamtal och för att redigera dokument i farten, samtidigt som det inbyggda Enterprise Data Protection låser in viktiga data. Det bästa av allt är att data lagras antingen på enheten eller i molnet, vilket eliminerar det sedvanliga spåret av digitala dokument över flera enheter när användare arbetar på det sätt som passar dem bäst. Med HP Elite x3 behöver du bara ansluta och börja arbeta, Windows 10 Continuum gör att du enkelt och sömlöst kan fortsätta arbeta där du slutade.

Upptäck kraften hos HP Elite x3 genom att kolla in fler artiklar på BusinessNow.