8 steg till en mobil arbetsstyrka

12 April 2017

3 minuters läsning

Upptäck de 8 steg som krävs för att ge dina anställda mobil teknik.

8 steg till en mobil arbetsstyrka (Desktop)

Den mobila revolutionen är redan här. Den gamla idén om att mobilitet är något frilansare ägnar sig åt när de flyttar från kafé till kafé med sina bärbara datorer stämmer inte längre.

Mobilitet är istället en förutsättning för de flesta framåttänkande företag. Medan traditionella distansarbetare, som till exempel säljteam, har använt smarttelefoner för att hålla kontakten i många år, har ökningen av appar och molnbaserad produktivitet förvandlat andra typer av yrken. Alla kan dra nytta av mobil teknik, från livsviktig medicinsk hjälppersonal till fältingenjörer.

Först och främst behöver du säkerställa att din verksamhet är mobilanpassad, och därför har vi har sammanställt den här listan med 8 steg till en mobil personalstyrka.

1. Anlita en expert på företagsmobilitet

För att göra övergången så smidig som möjligt bör du överväga att anlita experter inom företagsmobilitet. Genom att samarbeta med specialiserade leverantörer får du de enheter, den expertis och det stöd du behöver, utan att behöva anställa ett internt team och betala höga marknadspriser för kompetens.

2. Kommunikation med berörda parter

Mobilitet kan förändra en hel verksamhet. Men för att kunna genomföra planen måste du ha en öppen kommunikation med alla berörda parter. Avdelningschefer har en unik inblick i de dagliga utmaningar deras team står inför, utmaningar som i sig motiverar en mobil övergång. Ta vara på alla de berörda parternas unika inblick i att utveckla en värdestyrd mobilitetsplan.

3. Identifiera användningsfallen för att identifiera användarnas behov

Som nämndes i punkt 2, är det viktigt att förstå de dagliga utmaningarna för att kunna erbjuda en mobilitetstjänst som verkligen är målinriktad och effektiv. Det finns ingen ”en storlek passar alla”-strategi för att implementera mobilitet, så att bara läsa några fallstudier på nätet och sedan beställa hem teknik kommer sannolikt att sluta i katastrof. Om du har team som ständigt är på språng, men som behöver konstant realtidsdata från kontoret, såsom räddningstjänstarbetare, måste du definiera detta och se till att tekniken matchar användningsfallen.

4. Den heliga treenigheten av mobila företagslösningar

Säkerhet, innovation och efterlevnad.

Innovation är bra. Men hur stor effekt har den på din infrastruktur och dina säkerhetsprocesser? Inte så stor. Lägg till efterlevnad med branschens regler eller interna datapolicyer och plötsligt kan dina fantastiska nya idéer, arbetssätt eller arbetsplatsinitiativ tyckas mer besvärliga än vad de är värda. Inget av detta behöver stå i vägen; undersök potentialen för innovation på ett lugnt och taktiskt sätt samtidigt som du tar hänsyn till efterlevnad och säkerhetsfrågor.

5. Lita inte på [allmänna] moln

Det går inte att förneka att moln har hjälpt företag i alla storlekar att växa och åtgärda problem med hårdvara på plats samt med lätt fjärranslutning. Det har varit en välsignelse för flextids- och fältarbetare, men vad händer när dina efterlevnadskrav eller interna datapolicyer inte tillåter anslutning till moln? Det är inte en fråga om att ge upp möjligheten att utnyttja ett molnliknande nätverk, utan mer om att hitta alternativ, som enskilda företag som krypterar och avkrypterar data som skickas mellan enheterna.

6. Användarvänliga företagslösningar

Oavsett status för din teknik, är det nästan garanterat att användarna är vana vid att använda den bästa tekniken. Konsumentenheter är mer lättillgängliga och de flesta människor bär ständigt med sig en mycket kraftfull, modern enhet. För att underlätta implementeringen av dina nya lösningar bör du försöka tillämpa dem i enlighet med vad dina användare är vana vid. Det innebär inte att förse alla med den senaste iPhonen att leka med, utan att se var det finns en blandform mellan privat och professionellt, som t.ex. Elite x3; eller vilka enheter man för närvarande använder inom ”Bring your own device”. Förtrogenhet kommer att göra övergången smidigare.

7. Identifiera din mobila mognadsstatus

Hur mobil är din affärsverksamhet? Är den redo att göra fullständiga team eller avdelningar verkligt mobila? Genom att identifiera det aktuella läget för dina mobila arbetsmetoder, kommer du att kunna ta reda på vad som fungerar, vad som inte gör det och vad du behöver ändra. När du analyserar din infrastruktur, är det viktigt att räkna med slutpunktssäkerheten – varje enhet är en potentiell inkörsport till nätverket. Beakta följande:

- Tekniken

- Människorna

- Processerna

- Dataflödet

8. Fältappar

Med rätt program blir enheterna oumbärliga och målinriktade. Att utrusta människor med omedelbart tillgängliga appar, alltifrån SatNav och co-pilot-program till synkroniserade anslutningar, schemalagda jobb och bevis på efterlevnad, gör en stor skillnad i deras produktivitet. En app på en smart enhet kan innebära skillnaden mellan att använda tre databitar och sedan behöva resa tillbaka till kontoret och att ha en konstant uppkoppling och förbli ute på fältet.

Övergången till mobila anställda är smidigast med hjälp av HP Elite x3 – den enda enhet som är varje enhet. Den har kraften och produktiviteten av en persondator, samtidigt som den alltid finns till hands.