Uw medewerkers zijn een mobiel doel voor visuele hackers

5 April 2018

3 notulen lezing

Bescherm uw zakelijke schermen tegen nieuwsgierige ogen met HP Sure View.   

Uw medewerkers zijn een mobiel doel voor visuele hackers (Desktop)

Niet alle hackers zijn gelijk. Nu bedrijven hun verdediging tegen geavanceerde cyberaanvallen versterken, zien velen de dreiging van low-tech aanvallen, zoals visueel hacken, over het hoofd.

Visueel hacken gebeurt wanneer internetsurfers over schouders gluren om te zien wat er op computerschermen en bureaus van anderen te zien is en zo geclassificeerde informatie in handen krijgen voor ongeautoriseerd gebruik. Het staat in de top vijf van meest onderschatte low-tech dreigingen omdat het geen sporen nalaat en vaak niet wordt opgemerkt door IT-professionals. Het kan iedereen overkomen, overal en altijd. En dan zijn de gevolgen vaak direct en onomkeerbaar.

Een experiment, uitgevoerd door het Ponemon Institute, wees uit dat 91% van de visuele hackpogingen succesvol waren, en dat 52% van de buitgemaakte gevoelige informatie afkomstig was van computerschermen van werknemers1. Dit zijn heldere statistieken omdat de gevolgen van deze aanvallen net zo schadelijk kunnen zijn als netwerkinbreuken – en dit kan gaan van het stelen van een gebruikerslog tot vertrouwelijke klantinformatie. Als deze gegevens in de verkeerde handen vallen kan dat het vertrouwen van uw klanten schaden, wat enorme gevolgen kan hebben voor de toekomst van uw bedrijf.

Zorgen dat uw medewerkers hun gevoelige zakelijke gegevens beschermen, moet een zakelijke prioriteit zijn, vooral met de toename van mobiel werken. Of ze nu werken op de trein, in een gedeelde kantoorruimte of in een coffeeshop, werknemers vandaag maken dankbaar gebruik van mobiele technologie en nemen hun werk mee buiten de kantoormuren. Daarmee zijn er echter minder mogelijkheden om hun digitale informatie te verbergen. Ze besteden daarentegen meer tijd aan het bekijken van hun scherm en stellen het dus bloot aan voorbijgangers, waardoor ze een mogelijk doelwit van visueel hacken worden en uw bedrijfsbescherming in gevaar brengen.

Ondernemingen kunnen het zich niet langer veroorloven om deze groeiende low-tech dreiging te negeren; ze moeten actie ondernemen en hun maatregelen tegen cybercriminaliteit versterken. Dit betekent betere software, hoogwaardige beveiligingstraining en toestellen met ingebouwde beveiligingsfuncties zoals HP Sure View, dat beschikbaar is op de HP EliteBook 800 Series, met optionele 8th Generation Intel® Core™-processoren – de veiligste en meest gebruiksvriendelijke pc’s ter wereld 2.

HP Sure View is een van de beveiligingsoplossingen van HP en is het enige geïntegreerde pc-privacyscherm3.

“De toevoeging van HP Sure View aan uw pc-beveiligingsoplossingen […] geeft klanten de vrijheid om zelfzeker en productiever te werken in openbare ruimten met één druk op de knop.”

  • Alex Cho, Vice President en General Manager, Commerciële pc's bij HP

Het werkt door tot 95% zichtbaar licht te dimmen met een druk op de knop en voorkomt zijwaartse kijkhoeken voor visuele hackers. Het scherm is alleen leesbaar door gebruikers die recht voor het scherm zitten, dus kunt erop vertrouwen dat uw informatie wordt beschermd en niet in verkeerde handen valt, waar u ook werkt. 

Maar het gebruik van deze moderne toestellen is eenvoudiger gezegd dan gedaan.

Hier biedt HP Device as a Service (DaaS) dé oplossing. Het is een modern pc-gebruikersmodel dat het voor commerciële bedrijven eenvoudiger maakt om hun medewerkers uit te rusten met de juiste hardware en accessoires, netwerken met meerdere besturingssystemen te beheren en aanvullende diensten voor de gebruiksduur te verkrijgen. HP DaaS biedt eenvoudige maar flexibele plannen tegen een vast tarief per toestel. De combinatie van deze oplossing met een toestel, zoals de HP EliteBook 800 Series, met optionele 8th Generation Intel® Core™-processoren, zorgt ervoor dat uw bedrijf soepel en efficiënt blijft draaien.

 

Voor meer informatie over de bescherming van uw bedrijfstoestellen kunt u onze laatste HP Sure Click White Paper lezen, en de voordelen ontdekken van HP beveiligingsoplossingen voor uw bedrijf.

 

Bronnen:

1 https://www.infosecurity-magazine.com/news/visual-hacking-is-successful-91-of/

2 Gebaseerd op de unieke en volledige veiligheidscapaciteiten van HP zonder extra kosten en beheer door HP Manageability Integration Kit van ieder aspect van een pc, inclusief hardware, BIOS en softwaremanagement met behulp van Microsoft System Center Configuration Manager onder leveranciers met jaarlijks >1M unitverkopen vanaf november 2016 op HP Elite pc's met Intel® Core® Processors van de 7e generatie, Intel® integrated graphics en Intel® WLAN.

© Copyright 2018 HP Development Company, L.P. De informatie in dit document kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden.

Intel, het Intel-logo, Intel Inside, Intel Core en Core Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation of diens dochterondernemingen in de V.S. en/of andere landen.