Hoe zakelijke mobiliteit van invloed is op IT-veiligheid

25 Augustus 2017

6 notulen lezing

De EliteBook x360, voorzien van de Intel® Core™ i7 vPro™ processor, de meest veilige zakelijke convertible ter wereld.

Hoe zakelijke mobiliteit van invloed is op IT-veiligheid (Desktop)

Mobiliteit kan productiviteit verhogen en de manier waarop u uw bedrijf runt verbeteren... maar hoe kan IT de voordelen leveren en tegelijkertijd de risico's tenietdoen?

De wereld raakt steeds meer en meer verbonden. En die verbindingen kunnen op ieder moment en overal vereist zijn. Dus de volgende logische stap is het creëren van medewerkers en technologie die totaal mobiel zijn en er klaar voor zijn hun voordeel te doen met deze verbindingen en kansen.

Er zijn meerdere manieren waarop bedrijven kunnen proberen dit te bereiken, maar deze zijn niet allemaal even effectief of zonder risico's. Bring Your Own Device (BYOD) is bijvoorbeeld een beleid dat door veel bedrijven wordt toegestaan, maar slechts een paar definiëren het. Dit betekent dat er meerdere ‘private’ eindgebruikersapparaten toegang krijgen tot uw netwerk en zakelijke apps, ongeacht de locatie en met behulp van elke willekeurige verbinding. Aan de ene kant biedt dit uw personeel op een kostenefficiënte manier toegang tot nieuwe technologie. Aan de andere kant geeft het onbeveiligde apparaten toegang tot uw gegevens.

Met een verwachte groei van BYOD binnen Europa ten opzichte van de rest van de wereld van jaarlijks 30%1, is het geen verrassing dat 78% van de professionals in de IT denkt dat beveiliging essentieel is voor de zakelijke praktijk in de toekomst2.

Daarom is het essentieel dat beveiligingsteams onderzoek doen naar de beste manieren om nieuwe technologie die op een nieuwe en mobielere manier wordt gebruikt, te managen. Een meerlagige verdediging is de beste manier ter verdediging tegen meerlagige aanvallen. Firewalls alleen kunnen uw gegevens niet beschermen tegen geavanceerde aanvallen. Uw eindpunten, of dit nu persoonlijke of zakelijke apparaten zijn, moeten worden beschermd. Het beleid van HP is om ieder nieuw(e) product, oplossing en dienst te ontwerpen met veiligheid als kernpunt, waardoor IT-professionals worden geholpen om veilig te blijven in een mobiele wereld.

Dus wanneer de enorme groei in mobiliteit van het personeel de IT-beveiliging complexer maakt, hoe kan IT dan de voordelen doen opwegen tegen de risico's?

Voordelen van mobiliteit

Er bestaat geen twijfel dat mobiliteit een toenemende productiviteit onder medewerkers mogelijk maakt. Hieronder de top 5 redenen om mobiliteit op te nemen in uw bedrijf.

Top mobiliteitsvoordelen:3:

 • Draagbaarheid - Neem het apparaat overal mee naartoe, dit leidt tot betrokkenheid en enablement

 • Beschikbaarheid - Gebruik het apparaat op ieder gewenst moment, dit leidt tot real-time toegang tot data

 • Delen - Deel het scherm van het apparaat eenvoudig, dit leidt tot betere samenwerking

 • Toegang gegevens in context - Toegang tot relevante gegevens op het moment dat het nodig is, dit leidt tot verbeterde productiviteit en betere klantenservice

 • Leg gegevens in real-time vast - Direct gegevens in systemen vastleggen en uploaden, dit verbetert nauwkeurigheid en het verwerken van gegevens

Maar hoe is de continue toename van mobiele apparaten op de werkplek van invloed op de beveiliging?

Het Nadeel: Veiligheidsrisico's

Het komt nauwelijks of nooit voor dat IT-professionals een foutloos en 100% veilig apparaat of service tegenkomen, dus ondanks alle voordelen van mobiliteit is er zeker een reden voor een voorzichtige, weloverwogen benadering. Per slot van rekening zijn gegevens niet langer verbonden met een bureau, doordat mobiliteit de manier waarop we werken en de apparaten die we gebruiken transformeert. Wist u dat 45% van alle bedrijven een cyberaanval heeft meegemaakt doordat er apparaten waren gestolen?

Hieronder de top vijf veiligheidsrisico's in verband met mobiliteit4.

 • Fysieke toegang - eenvoudig te stelen of te vergeten

 • Bedreigende codering – opgezette mobiele codes

 • Onderschepte communicatie - aanvallen via wifi

 • Aanvallen op apparaten - browsergebaseerde aanvallen, buffer overflow methodes, DDoS-aanvallen

 • Dreigingen van binnenuit - gebruik om zakelijke data te downloaden naar een SD geheugenkaartje of via e-mail

En de twee belangrijkste oorzaken van gegevensverlies hangen samen met de volgende praktijken:

Fysiek apparaatverlies - wanneer apparaten overal gebruikt kunnen worden, kunnen zij overal achterblijven - treinen, bussen, luchthavens, cafés, noem maar op.

Misbruik van apps - Het niet-volgen van protocol of instructies kan gevaarlijke gebreken in hoe programma's werken naar voren brengen. Zelfs risicovol gebruik van e-mail kan netwerken en apparaten blootstellen aan malware of inbreuk.

Zakelijke argumenten voor mobiliteitsbeveiliging

Bij het benoemen van zakelijke argumenten voor IT-aankopen, moeten IT-professionals duidelijk maken hoe mobiele veiligheid van invloed is op huidige en toekomstige inkomsten. Hoe belangrijk is veiligheid onder aan de streep?

Het duurt gemiddeld 46 dagen om een cyberaanval op te lossen5. Maar de kosten voor de productiviteit kunnen veel hoger zijn. In 2016 werden de gemiddelde jaarlijkse kosten die samenhangen met cybercriminaliteit vastgesteld op £ 9,5m.6.

Dus, wat kan IT doen om te helpen het vernietigende effect van mobiele inbraken te voorkomen? Als eerste dient u te zorgen voor het implementeren - en afdwingen - van een allesomvattend beleid met betrekking tot mobiele apparaten. Het kiezen van het juiste apparaat is ook essentieel.

Aan de gang met uw mobiele strategie

Het is belangrijk om zakelijke leiders en belangrijke beslissers te betrekken bij de zakelijke transformatie die nodig is voor het aanpassen van uw zakelijke benadering tot mobiliteit en veiligheid. Om u te helpen om u hard te maken voor mobiliteit van de werkplek, vindt u hier een aantal punten.

Volgens een recent brancherapport7:

 • gelooft 95% dat het gebruik van mobiele apparaten hun werkprestaties enorm heeft verbeterd

 • gelooft 76% dat mobiele apparaten hun werkproductiviteit heeft verhoogd

 • zegt 62% dat mobiele oplossingen klantenservice hebben verbeterd

 • zegt 61% dat mobiele oplossingen een hoger communicatieniveau geven

 • zegt 46% dat mobiele apparaten betere samenwerking mogelijk maken

Probeer om de beste mobiele apparaten voor uw behoeften te vinden met Device as a Service van HP. Het combineert de nieuwste apparaten, oplossingen en diensten die allemaal proactief worden gemanaged door HP. Dat betekent dat u toegang heeft tot de Premium Family - ons meest veilige apparaat tot nu toe - inclusief de EliteBook x360, voorzien van de Intel® Core™ i7 vPro™ processor, de meest veilige zakelijke convertible ter wereld8. Device as a Service helpt IT-professionals een meerlagige verdediging te creëren die ieder eindpunt dekt.

Voor meer inzicht en analyse van de impact van zakelijke mobiliteit op IT-veiligheid en advies over hoe cyberveiligheidsproblemen aan te pakken, ga naar HP Business Blog - waar HP haar expertise in combinatie met onafhankelijke inzichten deelt.

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

HP respecteert uw privacy

HP verstuurt af en toe informatie over producten, services en/of ondersteuning. Daarbij kan het gaan om informatie over nieuwe producten, uitnodigingen voor evenementen en speciale aanbiedingen. Lees, voordat u een keuze maakt, onze privacyverklaring. Mag HP u informatie sturen die voor u van belang kan zijn?

1 “Belangrijkste prognoses voor BYOD en zakelijke mobiliteit in 2016”, Syntonic, 10 december 2015.
https://syntonic.com/2015/12/top-predictions-for-byod-and-enterprise-mobility-in-2016/  

2 “2016 State of IT”, Spiceworks Voice of IT enquête onder 800+ IT-professionals, Spiceworks, 2015.
http://www.spiceworks.com/marketing/state-of-it/report/  

3 “10 voordelen van het richten van zakelijke mobiliteit op frontlijnmedewerkers”, Digital Workplace Group, 2014.
http://digitalworkplacegroup.com/2014/04/08/10-advantages-enterprise-mobility-frontline-workers/  

4 “Veiligheid mobiele apparaten op de werkplek”, Forsythe Focus, 2015.
http://focus.forsythe.com/articles/55/Mobile-Device-Security-in-the-Workplace-6-Key-Risks-and-Challenges  

5 “Mobiele veiligheidsdreigingen en -trends 2015”, Gartner, september 2015.
http://www.gartner.com/newsroom/id/3127418  

6 “Onderzoek naar kosten van cybercriminaliteit in 2015: wereldwijd”, Ponemon Institute, oktober 2015.
http://www8.hp.com/us/en/software-solutions/ponemon-cyber-security-report/  

7 “Het digitale dilemmarapport 2013: mobiliteit, veiligheid, productiviteit - kunnen we het allemaal hebben?”, Mobile Work Exchange, 2013.
http://www.mobileworkexchange.com/our-research/research-detail/2110

8 Het meest veilig, gebaseerd op de unieke en volledige veiligheidscapaciteiten van HP zonder extra kosten onder leveranciers met jaarlijks >1M verkopen vanaf 1 december 2016 op HP Elite pc's met Intel® Core™-processors van de 7e generatie, Intel® integrated graphics en Intel® WLAN. Het dunst, in vergelijking met concurrenten met jaarlijks >1m convertible, niet-afneembare units met Windows Pro OS en Intel® Core™ vPro™-processors van de 6e of 7e generatie vanaf 1 december 2016.

Intel, het Intel logo, Intel Core, Intel vPro, Core Inside en vPro Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation of zijn dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen